Formularul de trecere pe care italienii îl pot folosi în perioada carantinei

121236228-419d1c78-e663-4e8a-b604-de9a6e19eaa8.jpg

Image source: 
departamentul de siguranta publica italia

Italienii se pot deplasa în peninsulă doar după ce completează un formular pe proprie răspundere.

Obiceiurile zilnice trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: STATI ACASĂ – este apelul pe care l-a făcut premierul italian către cei 60 de milioane de cetățeni aflați de luni seară în carantina impusă de autorități după ce numarul deceselor a ajuns ieri la 463 iar cel al îmbolnăvirilor se apropie de 9200.

Italienii au luat cu asalt supermarketurile după decretul care a pus întreaga peninsulă sub carantină. De la Roma la Napoli oamenii așteaptă la cozi immense pentru a-și face provizii, deși noile măsuri impuse de guvernul de la Roma nu prevăd închiderea magazinelor alimentare.

Autoritățile le reamintesc italienilor că unul dintre cele trei motive pentru care este permisă părăsirea domiciliului este necesitatea de aprovizionare cu alimente.

Nimeni nu va mai intra și nu va mai ieși din Italia fără o justificare clară spune premierul italian. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate precizează premierul. Cei care se trebuie să se deplaseze o pot face doar după ce completează pe proprie răspundere un formular emis de Departamentul de Siguranță Publică.

PDF iconmoduloautodichiarazione.pdf

Formularul va fi prezentat la cerere atât Poliției Locale cât și la urcarea în tren sau în gări, iar călătorii care au declarat că nu prezintă simptome febrile vor fi testați cu termoscannere. Pasagerii vor fi verificați și în aeroporturi unde vor trebui să prezinte formularul completat.

Evident că persoanele aflate în carantină sau cele testate pozitiv cu coronavirus nu pot complete formularul pus la dispoziție de Departamentul de Siguranță Publică.