Cod roșu de viscol în nouă județe. Cod portocaliu pentru București

viscol.jpg

Image source: 
Arhiva RFI România

ANM a emis astăzi o avertizare de cod roșu de viscol pentru nouă județe, care intră în vigoare la ora 18.00. Totodată, aproape jumătate de țară, inclusiv București, sunt vizate de un cod portocaliu.

Județele vizate de avertizarea cod roșu sunt Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

În același timp, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei se află sub avertizare de cod portocaliu. Avertizarea emisă de ANM intră în vigoare de astăzi, de la orele 17:00 şi până mâine dimineaţă la 08.00. În aceste zone vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70 – 85 km/h. Temporar, va ninge viscolit, ceea ce va duce la scăderea vizibilității. Potrivit ANM, începând din această seară, de la orele 18:00, şi până mâine, 6 februarie, orele 08:00, se va semnala viscol puternic, precum și rafale de peste 100-120 de km/h. Vizibilitatea va fi redusă spre zero.

În sud-estul țării, mâine va fi cod galben, în intervalul orar 08:00 – 15:00, fenomenele vizate fiind: intensificări ale vântului și zăpadă spulberată. În același interval orar, va mai ninge temporar iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h, spulberând zăpada.