Stephen King: ”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”

stephen_king.jpg

Image source: 
Facebook / Stephen King

Scriitorul Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat negativ problema diversității în cazul nominalizărilor pentru premiile Oscar, notează The Guardian, citat de Mediafax. ”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”, a notat autorul pe Twitter.

Declarația vine după ce mai multe voci feminine de notorietate, precum actrița Issa Rae, regizoarea Ava DuVernay sau scriitoarea Roxane Gay scriitoare, au criticat, într-un fel sau altul, decizia Academiei americane de a nu include nici un nume de femeie pe lista oficală a nominalizărilor pentru cel mai bun regizor.

”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă. Numai calitatea. Mi se pare că orice altă mod de a proceda ar fi greșit”, precizează King în postarea citată, în care se referă la cele trei categorii pentru care are dreptul să facă nominalizări la distincțiile oferite de Academia Americană de Film, cel mai bun film, cel mai bun scenariu și scenariu original.

​Mai multe femei erau considerate ca având șanse la un premiu Oscar anul acesta, printre care Greta Gerwig, pentru filmul Little Women, Lulu Wang pentru The Farewell, Lorene Scafaria pentru Hustlers, Marielle Heller pentru A Beautiful Day in the Neighborhood și Alma Har’el pentru Honey Boy.

Până la urmă lista pentru cea mai bună regie include numai bărbați: Sam Mendes pentru 1917, Quentin Tarantino pentru Once Upon A Time ... In Hollywood, Todd Phillips pentru Joker, Martin Scorsese pentru The Irishman și Bong Joon Ho pentru Parasite.