Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în spital

elisabeta-regina-angliei-tron-alaturi-sotul-ei-20091119104618.jpg

Pe 20 noiembrie 2017, prințul Philip a sărbătorit 70 de ani de căsătorie cu regina Elizabeth, aceasta fiind primul monarh britanic care a celebrat o nuntă de platină.
Image source: 
Arhiva RFI

Prințul Philip al Marii Britanii, soțul reginei Elizabeth a II-a, a fost internat preventiv, în această dimineață, într-un spital din Londra. Măsura a fost luată pentru observarea și tratarea unei maladii cunoscute, potrivit unui comunicat emis de biroul de presă de la Palatul Buckingham.

"Ducele de Edinburgh a venit din Norfolk, în această dimineață, la spitalul King Edward VII din Londra, pentru monitorizare și tratament legat de o maladie preexistentă. Internarea este o măsură preventivă, la recomandarea medicului majestății sale", se arată în comunicat.

Reprezentanții ducelui de Edinburgh au confirmat informația vineri, în timp ce regina Elizabeth a II-a se îndrepta spre reședința din Sandringham din Norfolk, unde va petrece Crăciunul alături de familie, transmite Mediafax.

În vârstă de 98 de ani, prințul Philip s-a retras din viața publică în mai 2017. El a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, pentru diverse probleme de sănătate, cel mai recent anul trecut, pentru o intervenție chirurgicală la un șold. Pe 20 noiembrie 2017, prințul Philip a sărbătorit 70 de ani de căsătorie cu regina Elizabeth, aceasta fiind primul monarh britanic care a celebrat o nuntă de platină.