Spitalul Universitar de Urgență București are heliport funcțional

suub_poza.jpg

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti are, de azi, în dotare un modern heliport dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgenţă a pacientului critic.
Image source: 
Mirela Dădăcuș/RFI România

Primul heliport medical din București construit la standarde internaționale a fost inaugurat, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență. Investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro și a fost susținută, în totalitate, din fonduri private. Potrivit managerului spitalului, dr. Adiana Nica, acest heliport, care are două culoare de zbor, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, va scurta semnificativ timpul de intervenție în cazurile grave și foarte grave cu până la 30 de minute.

Managerul Spitalului Universitar a declarat că acest heliport va fi dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgență a pacienților aflați în stare critică. De ce este este important acest heliport pentru un pacient critic, ne spune medicul Adriana Nica.

 

Dr. Adriana Nica 

Heliportul din București are două culoare de zbor atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Comandorul în rezervă, managerul de proiect al heliportului SUUB, Romeo Lupu, fost pilot de elicopter SMURD, a menționat faptul că ideea punerii bazelor unui astfel de heliport a venit după ce s-a constatat faptul că heliportul de la nivelul solului nu era viabil.

 

Romeo Lupu, fost pilot de elicopter SMURD 

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti devine prima unitate medicală din Capitală cu heliport medical la standarde internaţionale, Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni.