Românii, pe ultimul loc în UE la cumpărăturile online

Românii sunt pe ultimul loc în Europa la achizițiile online, în 2018, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică. Doar o cincime dintre români au făcut cumpărături online în 2018, faţă de o medie de 60% înregistrată în Uniunea Europeană. Campionii achiziţiilor online au fost locuitorii din Danemarca , Marea Britanie și Olanda, potrivit Eurostat. La polul opus, cu cel mai redus procent, s-au situat: Croaţia, Cipru, Bulgaria şi România.

La nivelul Uniunii Europene, 60% dintre persoanele cu vârste între 16 şi 74 de ani au făcut achiziţii online în 2018, faţă de 32% în 2008, arată Eurostat, potrivit agerpres.ro. Deşi numărul bărbaţilor care fac cumpărături online este uşor mai ridicat decât cel al femeilor, în perioada 2008 - 2018 procentul celor care achiziţionează online s-a dublat în rândul femeilor.  În intervalul 2008 - 2018, procentul celor care au făcut cumpărături online, în UE, a crescut la toate categoriile de vârstă, dar în special în rândul utilizatorilor de internet cu vârste între 16 şi 24 de ani şi a celor între 25 şi 34 de ani.

Bogdan Manolea, directorul executiv  al Asociației pentru Tehnologie și Internet, explică la RFI ce ar trebui făcut pentru dezvoltarea pieței românești de comerț online.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: