Navă cu 14.000 de oi răsturnată în Portul Midia. Unul dintre marinari a căzut peste bord

oi.jpg

Nava Queen Hind s-a scufundat parțial pe bordul drept
Image source: 
facebook/Mișcarea Dreptate pentru animale (ct100.ro)

Nava sub pavilion Palau este încărcată cu aproximativ 14.000 de oi și sunt 22 de persoane la bord. Unul dintre marinari a căzut peste bord în timpul răsturnării, dar a fost salvat, transmite Mediafax.

UPDATE 17h30. Până la această oră, au fost salvate 32 de oi, potrivit ISU Dobrogea. Pe lângă cele două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și un bombardier al ISU, autoritățile au mai adus duminică seară nava Hercules și două șalupe ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.De asemenea, operațiunii de salvare a ovinelor s-a alăturat personal din cadrul tuturor instituțiilor de forță.Autoritățile au în plan să reducă unghiul de înclinare al navei, pentru a putea să fie remorcată la cheu.Tot duminică seară au fost întinse două rânduri de baraje antipoluante și unul de forță, conform ISU Constanța.

 

 

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, anunță Inspectoratul Poliţiei Judeţene Constanţa. Potrivit autorităților, apelul de urgenţă a fost primit la ora 11.51, prin dispeceratul 112, fiind solicitată intervenţia pentru salvarea echipajului de la bord şi a unui marinar căzut în apă Portului Midia. În acest moment, marinarul este în șoc hipotermic și a fost transportat la spital, transmite Mediafax. Restul echipajului a fost adus în siguranță la mal. Autoritățile au ajuns în scurt timp la fața locului și încearcă să remedieze situația.