Presa străină, despre rezultatele primul tur de scrutin

presa.jpg

Image source: 
Michael Gaida/Pixabay

Reacții în presa internațională după exit-poll-urile de la ora 21.00. În prim plan se află președintele Klaus Iohannis, despre care jurnaliștii străini spun că are un “avans clar” în fața contracandidaților săi.  

"Preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, câștigă primul tur de scrutinului prezidențial, la o prezență de aproape 50%”, titrează ediția în engleză a postului Euronews.

"România a organizat alegeri prezidenţiale / Candidatul pro-UE este preferat", titrează agenţia Associated Press.

"Iohannis pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidenţial din România și, probabil, se va întâlni în turul doi cu liderul PSD și fostul premier, Viorica Dăncilă ", titrează agenţia de presă Reuters.

"România: preşedintele în funcţie, proeuropeanul Iohannis, pe primul loc, cu un avans larg, în primul tur al scrutinului prezidenţial", notează agenţia de presă Belga şi postul RTBF, potrivit mediafax.ro.

"Klaus Iohannis are un avans clar", titrează și publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al scrutinului prezidenţial şi se va întâlni în turul al doilea, peste două săptămâni, cu fostul premier Viorica Dăncilă, arată sondajele efectuate la ieşirea de la urne", scrie agenţia Bloomberg.

"Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dăncilă”, relatează Deutsche Welle.