Bucureștiul se dotează cu camere moderne de supraveghere a traficului

traficam.jpg

85 de camere de detecție și management al traficului vor fi montate în Capitală
Image source: 
PMB

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului București S.A., anunță că a demarat un program de îmbunătățire a detecției și managementului traficului din Capitală prin instalarea a 85 de camere cu senzori de detecție. Au fost montate într-o primă fază 15 astfel de camere, urmând ca în etapa următoare să fie plasate în intersecții alte 70.

Dispozitivele, denumite TrafiCam, identifică și contorizează autovehiculele care se deplasează într-o intersecție. Datele înregistrate sunt transmise apoi către Sistemul de Management al Traficului București, care ajustează în timp util timpii la semafor. Mai exact, semaforul va afișa culoarea verde pentru o perioadă mai mare de timp pe direcția cea mai aglomerată, pentru a permite traversarea intersecției unui număr cât mai mare de conducători auto.

Atfel de camere au fost deja instalate la intersecția Străzii 11 Iunie cu Bulevardul Regina Maria, intersecția Calea Moșilor cu Strada Hristo Botev și intersecția Calea Moșilor cu Strada Doctor Paleologu

În etapa următoare, toate cele 70 de camere de acest tip, instalate în anul 2008, vor fi înlocuite, promite Primăria Capitalei.

PMB mai arată, într-un comunicat de presă, că “în numai 11 luni au fost instalate 629 de semafoare noi, au fost montați 129 de stâlpi, 64 de camere video, 38 de dispozitive push button (de comandă pentru pietoni) și aproape 300 de dispozitive acustice pentru nevăzători la trecerile de pietoni semaforizate din Municipiul București”.