OPC, cod vestimentar-femei cu fuste decente și bărbați tunși. Sindicatele avertizează că regulile pot fi discriminatorii

business.jpg

Image source: 
pixabay.com

Există în sectorul public câteva instituții în care ținuta este obligatorie dar Protecția Consumatorului nu se află printre ele. Este comentariul făcut la RFI de secretarul general al Cartel Alfa, Petru Dandea pe marginea deciziei noului șef al instituției de a reglementa felul în care angajații se îmbracă. 

Prin ordinul directorului, femeile nu au voie să poarte bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar iar „limita de decență” pentru lungimea fustei este „imediat deasupra genunchilor”. Pletele, sandalele, adidașii sau bijuteriile la bărbați, sunt strict interzise.

Petru Dandea mai spune că unele prevederi sunt la limită și ar putea duce la acuzații de discriminare din partea angajaților. Și oricum, reglementări de acest gen, privind codul vestimentar, ar trebui dublate de un buget alocat în acest sens, adaugă reprezentantul Cartel Alfa.

Termenul de implementare a noului cod de conduită este de 7 zile de la data intrării în vigoare. Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în 8 august în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe Miron-Horia Constantinescu, care până acum a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Constanța. 

Petru Dandea, secretar general Cartel Alfa