Angajații CFR anunță proteste masive

cfr_locomotiva.jpg

Image source: 
wikimedia commons / Stefan Puscasu

Mecanicii de locomotivă și angajații CFR Călători se pregătesc de proteste masive, începând cu 16 septembrie. Ei atrag atenția asupra situației tragice din sectorul feroviar, cauzată de lipsa investițiilor, a anunțat Rodrigo Gabriel Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

 

"Vor fi proteste sub formă de pichetări pe o perioadă de patru săptămâni, de luni până joi, în fiecare săptămână. Luni în fața Ministerului Transporturilor, de la 10:00 la 12:00, marți în fața Parlamentului, miercuri în fața Guvernului și joi în fața Ministerului Finanțelor, între aceleași ore", a spus Rodrigo Maxim. În paralel, mecanicii de locomotivă, șefii de tren, conductorii și revizorii de vagoane au anunțat o grevă tehnică, potrivit agerpres.ro.  

Protestele vor fi organizate alături de Federația Mecanicilor de Locomotivă și Federația Națională Drum de Fier. Potrivit președintelui Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România,  s-a ajuns la o situaţie critică vizibilă în această vară, când foarte mulţi călători s-au plâns fie că nu au găsit bilete, fie că au călătorit în picioare, din lipsa vagoanelor şi a locomotivelor.
"Practic, nu mai avem cu ce circula. Iar salariaţii CFR Călători au decis să protesteze şi să arate aceste lucruri(...) Există o situaţie critică, iar statul trebuie să înţeleagă că este singurul acţionar", a mai spus Rodrigo Maxim.