Cod galben de caniculă în aproape toată țara

harta_canicula_meteoromania.ro_.jpg

Image source: 
meteoromania.ro

Se vor înregistra temperaturi de 38 de grade Celsius la umbră, iar în unele zone, nopțile vor fi tropicale cu temperaturi minime care nu vor coborî sub 20 de grade. Avertizarea este valabilă până marți. 

Valul de căldură va persista și se va intensifica mai ales luni și marți în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37 - 38 de grade, azi în sud-vestul țării, iar mâine și marți în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.
Nici în Capitală, situația nu va fi altfel, meteorologii avertizând că bucureștenii vor avea parte de caniculă până marți inclusiv, cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade Celsius.
Astfe, duminică, temperatura maximă va fi de 34 - 35 de grade Celsius, iar luni și marți va fi de 35 - 36 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 18 și 22 de grade.