Cazul crimelor din Caracal: Șeful STS și-a dat demisia

caz_caracal_sef_sts_demisie.jpg

Șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale a demisionat, după cazul crimelor din Caracal (Foto: sts.ro)
Șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale a demisionat, după cazul crimelor din Caracal (Foto: sts.ro)

Directorul STS, Ionel-Sorinel Vasilva, a anunțat luni că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcție, pentru a nu afecta prestigiul instituției. Știre actualizată.

Șeful STS își motivează demisia, în contextul crimelor din Caracal: ”Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112”.

Ionel-Sorinel Vasilva spune că și-a dat demisia pentru a nu afecta prestigiul STS.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a fost acuzat de Poliție că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată și ucisă, care a apucat să sune de trei ori la 112.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să-l demită pe directorul STS.