Un alt caz de violență între copii, la Cugir. "Telefonul Copilului": Asistăm la un fenomen

child.jpg

Image source: 
pixabay.com

Un alt caz de violență între copii, la Cugir. Un băiat de 13 ani a fost bătut crunt, cu pumnii și picioarele de un adolescent de 16 ani.  Agresorul a fost reținut, au anunțat polițiștii din Alba. Este al doilea incident de acest gen care a avut loc în numai 24 de ore. Cu o zi în urmă, un alt copil din Cugir a fost lovit cu sălbăticie de alți copii. 

"Vorbim, în mod categoric, despre un fenomen, pentru că nu este vorba doar de două cazuri în 24 de ore. Cel puțin din cazuistica noastră, de la Telefonul Copilului, vorbim de peste 10.000 de astfel cazuri din anul 2012 și până în prezent", spune la RFI, Cătălina Surcel, directorul executiv al Asociației “Telefonul Copilului”, care atrage atenția asupra necesității unor măsuri urgente pentru diminuarea fenomenului bullying în rândul copiilor. "Nu mai avem timp să așteptăm. Nici noi profesioniștii, nici părinții, societatea, în general, nu mai are timp să aștepte. Tot mai mulți copii care contactează Telefonul Copilului se gândesc déjà cu teamă că se întorc la școală. Nu se gândesc că s-ar întoarce într-un mediu sigur, așa cum școala ar trebui să fie. Dimpotrivă. Și, se gândesc dacă să se mai întoarcă la școală din acest motiv", mai spune Cătălina Surcel.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:  

Analiza informațiilor referitoare la fenomenul bullying cuprinse în baza de date a Asociației Telefonul Copilului, realizată în cadrul proiectului “STAND UP - Creșterea participării și rolului societății civile în influențarea și îmbunătățirea politicilor publice” arată faptul că acest fenomen a afectat unul din doi copii care au apelat la serviciile Asociației Telefonul Copilului, în anul 2018.

77,22% dintre situațiile de abuz de tip bullying au avut loc în grădiniță / școală, iar 22,78% au avut loc în spațiul public. În 40,10% dintre situațiile de abuz de tip bullying, copiii au expus efecte ale acestui fenomen care reprezintă riscuri majore asupra sănătății mintale a copiilor victime. Copiii simt nevoia să se izoleze, se simt singuri, se simt excluși, sau au dificultăți în relaționare cu ceilalți copii, manifestă teamă și stări de anxietate în prezența colegilor de școală în procentaj de 74,29%. De asemenea, în procentaj de 25,71%, copiii simt nevoia să se automutileze, au tentative de suicid, gânduri suicidare și doresc să abandoneze școala.

Telefonul Copilului - 116 111 -este  disponibil 7 zile din 7, de luni până vineri: 08.00 - 20.00 , sâmbătă și duminică: 10.00-14.00.