FORT: ”Ia-mă, nene!” va fi istorie. Avem promisiunea Guvernului

iamanene.jpg

Image source: 
www.maxpixel.net

Metoda de transport cunoscută generic sub denumirea ”ia-mă nene” va deveni istorie, susțin transportatorii care au protestat miercuri în centrul Capitalei. Ei afirmă că au obținut promisiunea din partea Guvernului că toate tipurile neomologate de transport persoane vor fi scoase în afara legii, iar cei care nu se vor supune vor fi sancționați de oamenii legii.

Transportatorii au blocat miercuri centrul Capitalei. Sute de taxiuri, autocare, microbuze şi autobuze din aproape toate judeţele țării au paralizat transportul rutier din Piaţa Victoriei și din împrejurimi.

Manifestația s-a terminat mai repede decât era programat, după ce o delegație a protestatarilor a fost primită la Guvern. Aici, transportatorii au primit asigurări că, în ședința de guvern de săptămâna viitoare, le vor fi rezolvate toate nemulțumirile.

Într-un interviu acordat RFI, președinte Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, explică faptul că principala solicitare este eliminarea celor care fac transport ilegal de persoane, intern și internațional. Liderul transportatorilor mai spune că, odată legiferate solicitările lor, metoda denumită ”Ia-mă, nene!” va deveni istorie, iar Poliția îi va sancționa pe cei care nu se supun legii.

”E un fenomen (n.r. transportul ilicit de persoane) care se manifestă în toată țara, la nivel județean și la nivel internațional. Sunt zeci de microbuze 8+1 care mai și tractează vehicule – toate încasările sunt la negru -, care pleacă din România și transportă cetățeni români punându-le viața în pericol. Îi duc la lucru sau îi aduc de acolo. Asta se întâmplă la nivel internațional”, spune Augustin Hagiu.

Liderul FORT mai susține că ”la nivel național, sunt cunoscute miile de autoturisme care prestează acel transport de tip ”Ia-mă, nene!” în totală ilegalitate”.

Augustin Hagiu crede că în secolul XXI acest tip de transport nu ar trebui să mai existe: ”Nu e normal ca în 2019 oamenii să zacă pe marginea drumului făcând cu mâna la ”Ia-mă, nene!” și să mai și plătească pentru asta”, conchide reprezentantul transportatorilor.

Ascultă:

 
Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, despre problemele din sector