Actorul Florin Călinescu la RFI: Oameni care ridică săli întregi în picioare au devenit actorași în ochii PSD

Florin Calinescu Viorica Dancila BOR.jpg

Florin Călinescu, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă (Foto: Facebook/Florin Călinescu)
Florin Călinescu, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă (Foto: Facebook/Florin Călinescu)

Liviu Dragnea este probabil cea mai săracă figură a Puterii, sare de la aprozare la napolitane, de la statul paralel la masoni, el în sine nu produce gândire sau discurs. Declarațiile au fost făcute la RFI de actorul Florin Călinescu, în contextul solidarizării actorilor cu magistrații împotriva OUG 7.

Florin Călinescu observă că ”în momentul actual, partidul sau coaliția aflată la guvernare a reușit să polarizeze ca niciodată după 30 de ani societatea românească, după un principiu străvechi al partidului: cine nu-i cu mine e împotriva mea. Există o echipă de fideli, care merg înainte cu conducătorul lor, pe niște principii foarte simple, mercantile în general, pentru securizarea și sporirea unor averi și pentru asigurarea libertății depline din punct de vedere juridic”.

El critică atitudinea unor membri ai PSD, care au spus că actorii nu au înțeles nimic din OUG 7: ”Povestea asta o suport și eu din când în când, ca argument comparativ sau calitativ, actorașul, adică în momentul în care oameni care ridică săli întregi în picioare devin actorași, adică ceva promiscuu și cu o conotație destul de negativă. De parcă în partea aialaltă sunt inginerași sau profesorași sau avocăței sau tehnicieni dentari sau medicuți și așa mai departe. Lucrurile sunt simple, oricine are conștiință face ceea ce trebuie să facă societatea”.

 

”Liviu Dragnea, probabil cea mai săracă figură a PSD”

 

Liviu Dragnea spunea recent că și el îi sprijină pe magistrați cu toate puterile sale. Florin Călinescu îl ironizează pe liderul PSD: ”Liviu Dragnea este probabil cea mai săracă figură a partidului respectiv sau a Puterii actuale, pentru că el în sine nu produce gândire sau discurs, i se sugerează, dacă vreți, cam ca și doamnei prim-ministru, dar cei care-i sugerează sau îi însăilează aceste discursuri sunt acoperiți ușor de o miștocăreală total neproductivă, pentru că sare de la aprozare la napolitane, am văzut, sare de la statul paralel, Soros, până la masoni, un amestec semantic total papagalicesc, neproducând însă absolut nimic coerent pentru o societate aflată în derivă, nu credeam că o să spun asta după 30 de ani și fără nici o perspectivă adevărată din punct de vedere economic”.

Actorul crede că doar Bruxelles-ul ar mai putea ține în frâu ”atitudinea dictatorială” a PSD-ALDE: ”Puterea nu este speriată de puterea străzii în acest moment. Singurii care mai pot să facă ceva și se vede vizavi de OUG 114 și altele sunt entitățile europene, care au pârghii suficient de puternice pentru a mai ține în frâu atitudinea dictatorială a actualei Puteri”.

Florin Călinescu, despre solidarizarea actorilor cu magistrații împotriva OUG 7