Experiment pe ”Drumul morții”: Pe DN2 se va circula ”2+1” în zona Sinești

dn2.jpg

Image source: 
Wikipedia

Autoritățile experimentează pentru prima dată sistemul de circulație ”2+1” pe DN2, însă fără separarea sensurilor de mers. Speciliștii critică acest experiment pe care îl consideră reușit cel mult pe jumătate și care, per ansamblu, e total insuficient pentru rezolvarea problemelor de pe ”Drumul Morții”.

Autoritățile încearcă pentru prima dată să amelioreze condițiile de trafic de pe cea mai periculoasă șosea a țării, Drumul Național 2 (DN2), supranumit și ”Drumul Morții” din cauza numărului mare de accidente soldate cu victime. Compania de Drumuri anunță că va experimenta pe un sector de 9 kilometri, în zona pădurii Sinești, sistemul de circulaţie ”2+1 alternativ”.

”Experimentul va fi făcut însă numai pe jumătate”, reclamă specialiștii de la organizația Proinfrastructură, cei care au militat în ultima perioadă pentru implementarea acestui sistem practicat în vestul și mai ales în nordul Europei.

Într-un interviu acordat RFI, directorul Executiv al ONG-ului, Ionuț Ciurea, atrage atenția că o condiție esențială nu va fi îndeplinită: separarea benzilor de circulație.

Totodată, Ionuț Ciurea spune că implementarea sistemul de circulaţie ”2+1 alternativ”, cu separarea sensurilor de mers pe toată lungimea DN2, de la București la Roman, este imperios necesară pentru micșorarea numărului de accidente grave. ”Autoritățile se codesc pentru că, într-adevăr, acest sistem ar necesita lucrări, bani și întreținere. Efortul ar fi, însă, cu siguranță răsplătit”, spune directorul asociației Proinfrastructură.

Ascultă:

Directorul Executiv al asociației Proinfrastructură, Ionuț Ciurea, despre DN2