Tren deraiat în judeţul Hunedoara. Ministrul Şova cere o anchetă

tren_deraiat_hunedoara_plan_rosu_activat.jpg

Un tren a deraiat în judeţul Hunedoara (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)
Un tren a deraiat în judeţul Hunedoara (Sursa foto: pixabay-ilustraţie)

Un tren de persoane a deraiat duminică dimineaţă în judeţul Hunedoara. Accidentul a avut loc în zona localităţii Băieşti, o persoană fiind rănită. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

ACTUALIZARE: Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, cere de urgenţă o anchetă Agenţiei de Investigare Feroviară: “Creşterea investiţiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenţia, de mai multe ori, că starea de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanţării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată şi se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziţie. Cred că angajaţii CFR ar putea face mai mult. Astăzi păzesc nişte macazuri, în loc să construiască, în loc să repare. În ultimele luni, am acţionat pentru găsirea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să îşi recâştige prestigiul şi competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar”.

 

Trenul deraiat se deplasa pe ruta Constanţa–Arad şi transporta 120 de persoane. Ultimele două vagoane au deraiat, din motive deocamdată necunoscute.

După sosirea echipajelor ISU Hunedoara la locul accidentului, pompierii au descoperit o persoană rănită, cu posibile fracturi la braţe.

Călătorii au fost mutaţi în vagoanele rămase pe linie şi o locomotivă a mers spre locul accidentului, pentru a transporta garnitura rămasă pe şina de cale ferată.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi la cerere banii înapoi.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.