Administrație mai eficientă. Dispar peste 4000 de posturi vacante

4.143 de posturi din administrația publică vor fi desființate, se arată într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul ministerului de Finanțe
Surs foto: arhiva RFI
 

Este vorba de posturile vacante de la ministere și alte instituții, iar aproape 80% dintre posturile desființate vor fi la ANAF (3.276 din 4.143 de posturi în total) .

În ce privește ministerele, cele mai multe posturi vor fi desființate la Ministerul Finanțelor (102) și cele mai puține la Ministerul Afacerilor Externe (10).

Este un prim pas in restructurarea sectorului bugetar si sunt nemultumiri, chiar daca ministerele si-au pastrat posturile care erau prevazute sa fie scoase la concurs, a spus ministrul Finantelor intr-o interventie televizata.

"Este vorba și de posturi bugetate și nebugetate. Administrația este supraîncărcată și vedem în economie efectul. Sunt foarte multe blocaje și prevederi legale. E un prim pas această tăiere. Ministerele și-au reținut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. Sunt multe nemulțumiri. Vorbim de posturile vacante, dar efectul poate fi și acela de dispariția unor funcții chiar și de conducere, având în vedere că posturile de conducere sunt 12% din întreaga structură", a declarat Teodorovici.

Proiectul de hotărâre a fost publicat vineri pe siteul Ministerului Finanțelor, după ce subiectul a fost discutat cu miniștrii într-o întâlnire dedicată, înainte de ședința de guvern din această săptămână.

Hotărârea stabilește numărul maxim de posturi din 21 de ministere și din ANAF.

În expunerea de motive, se arată că este nevoie de o administrație suplă, cu viteză de reacție rapidă și proactivă, consistență în decizii și cu resurse umane motivate și profesioniste. "