Transportatorii renunţă la protest. Ministru: Un boicot organizat ce vizează menţinerea unor monopoluri

transportatori_protest_ministru_monopol.jpg

Transportatorii şi-au suspendat protestul
Transportatorii şi-au suspendat protestul

Transportatorii de persoane au renunţat la protestul declanşat joi. Ministrul de resort, Lucian Şova, a declarat că protestul a fost un boicot organizat ce vizează menţinerea unor monopoluri.

Activitatea de transport a fost reluată în întreaga ţară, joi de la ora 14.

“La intervenţia conducerii Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, protestul început în toată ţara de membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport - FORT încetează. Domnul deputat Sorin Bota a comunicat conducerii FORT faptul că marţi, 16.10.2018, are loc o dezbatere având ca subiect situaţia generată de Ministrul Transporturilor şi a lansat către domnul preşedinte Augustin Hagiu invitaţia de a participa. FORT salută poziţia exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel naţional şi va fi reprezentată la această dezbatere extrem de important”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

În opinia FORT, mesajul venit din Parlament “demonstrează clar că ordinul de ministru este istorie în acest moment”.

Companiile de transport judeţean şi interjudeţean din toată ţara au intrat în grevă joi, solicitând retragerea unui proiect de ordin al ministrului de resort, prin care firmele care operau deja pe un anumit traseu nu mai au prioritate la noile licitaţii.

De partea sa, ministrul Lucian Şova a declarat joi că protestul transportatorilor este un boicot organizat, care vizează menţinerea unor monopoluri: “Acest ordin îşi propune eliminarea exclusivităţii de o firmă deţinută pe un traseu, dă posibilitatea pasagerilor să poată alege între mai multe oferte de transport, îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru pasageri şi concurenţă în piaţă”.

El a subliniat că nu există conceptul de grevă făcută de companii, acest drept fiind al angajaţilor.

242

Facebook comments