Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dosar penal în cazul mașinii cu număr anti-PSD. Surse: Șoferul nu a prezentat documente și pentru numărul original

psd_masina.jpg

Facebook/Răzvan Ștefănescu
Facebook/Răzvan Ștefănescu
Sursa imaginii: 
Facebook/Răzvan Ștefănescu

Surse din poliție au spus pentru RFI că bărbatul ar fi prezentat documente doar pentru plăcuțele personalizate și că nu ar fi avut documente pentru cele originale. Potrivit legii, el ar fi obligat să aibă documente pentru ambele numere. Șoferul mașinii s-a ales cu dosar penal, după ce poliția i-a reținut numerele de înmatriculare și permisul.

Ia amploare scandalul în cazul șoferului a cărui mașină are numere de înmatriculare cu un mesaj injurios la adresa PSD.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, după ce Brigada Rutieră a Capitalei i-a reținut în această dimineață permisul și numerele de înmatriculare.

Deocamdată poliția a trimis presei o informare în care precizează articolele de lege în baza cărora s-a luat această decizie.

Surse din poliție au declarat ulterior pentru RFI că bărbatul ar fi prezentat documente doar pentru numerele personalizate, cele cu care circula în România. Potrivit polițiștilor, el era obligat să prezinte acte și pentru numerele originale.

La ora 14 va avea loc și un protest în fața sediului Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Șoferul autoturismului înmatriculat în Suedia a fost oprit de poliția din București luni dimineață, în jurul orei 06. Polițiștii i-au reținut permisul și plăcuțele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD. Românul de 45 de ani, stabilit în Suedia, a publicat pe youtube un clip video în care surprinde momentul reținerii plăcuțelor.

 

 

Sursa Youtube

Răzvan Ștefănescu le-a spus polițiștilor că a înmatriculat maşina în aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.      

Ulterior, Poliţia a trimis o informare presei cu privire la acest aspect în care spune că se fac verificări pentru a se stabili exact stiuația juridică a acestui vehicul și că bărbatul s-a ales cu dosar penal. Este acuzat de următoarea infracțiune: «conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România».

Poliția Rutieră invocă și o adresa transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în care s-ar menționa faptul că numărul de înmatriculare este valabil doar pe teritoriul Suediei. Brigada Rutieră mai spune că autoturismul are și un alt număr de înmatriculare decât cel aplicat și precizează că în România un astfel de număr trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre și litere. În acest context, șoferul trebuia să folosească în România doar numărul original.

RFI a încercat să obțină un punct de vedere de la Poliția Română cu privire la acest aspect, dar până acum niciun oficial nu dorește să acorde vreun interviu pentru că ”nu s-a stabilit cine să comunice pe acest subiect.”

În schimb, într-un mesaj pe Facebook, Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că numerele de înmatriculare personalizate sunt valabile pentru circulaţia în Uniunea Europeană. Numai că trebuie însoţite întotdeauna de documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – cele originale și cele personalizate.

Ulterior, surse din poliție au spus pentru RFI că bărbatul ar fi prezentat documente doar pentru plăcuțele personalizate și că nu ar fi avut documente pentru cele originale.

Bărbatul a povestit că nu este prima dată când este oprit în trafic de echipaje de Poliţie Rutieră.  Acum susține că este vorba de un abuz.