Noi proteste în această seară, în Piața Victoriei și în țară

Sunt proteste din nou în țară, pentru a doua zi consecutiv, după ce Parlamentul României a adoptat modificările aduse Codului de Procedură Penală. În Piața Victoriei, sunt la această oră peste 5000 de protestatari. Polițiștii au blocat circulația pe Bulevardul Aviatorilor și pe Șoseaua Kiseleff. În Piața Victoriei,  protestatarii au cântat imnul și au aprins lanternele telefoanelor.

Oamenii au ieșit în piață și în alte orașe din țară. Protestatarii strigă "Dragnea DEMISIA", "Vrem în Europa, nu dictatură", "PSD, ciuma roșie". Protestele din această seară au loc în contextual în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a primit, joi, o nouă pedeapsă cu închisoarea (3 ani și 6 luni cu executare), în primă instanță, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de a DGASPC Teleorman. Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Sentinţa dată de ÎCCJ nu este definitivă.

DNA ceruse condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi la doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. Liviu Dragnea şi-a susţinut nevinovăţia în instanţă, spunând că nu a comis nici una dintre presupusele fapte pe care "DNA le-a aruncat în rechizitoriu". Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 15 iulie 2016, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.