Cercul Donatorilor : românii se organizează concomitent la Bruxelles și la Londra

35357577_10216326061053609_559659514551336960_n.jpg

Cercul Donatorilor Bruxelles
Cercul Donatorilor Bruxelles reunit la Mundpunt
Image source: 
RFI

« Cercul Donatorilor Bruxelles », rețeaua care strânge fonduri pentru proiecte din România, a fost înființat anul trecut. Aflat la a doua sa ediție în seara de 14 iunie (și pentru prima dată și la Londra), Cercul Donatorilor a reușit să adune din nou mai multe mii de euro. 

La Bruxelles, peste 70 de persoane si nu doar români, s-au adunat într-o sală a centrului Mundpunt, situat în centrul orașului.

Scopul : prezentarea și finanțarea a trei proiecte care ar trebui să se desfășoare în România. Trei asociații au participat acum, este vorba despre Funky Citizens, CeRe si Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării. 

Pentru acestea s-au strâns pentru moment peste 8.300 de euro.

Anul trecut, alte trei proiecte au primit o finanțare de 8.000 de euro ca si o acompaniere pe teren a proiectelor astfel încât donatorii să se asigure că banii sunt folosiți. 

Capul răutăților este Ioana Traistă, o tânără care lucrează la Bruxelles și care face parte din fondatorii Cercului Donatorilor. 

Concomitent și pentru prima dată, Londra a găzduit același eveniment unde alte proiecte au fost propuse pentru finanțare. In jur de 6500 de euro au fost adunate acolo. 

Acestea toate sunt alese în baza mai multor criterii, unul din ele fiind gradul mic de interes pe care l-ar trezi în România daca ele ar căuta finanțare acolo. 

Funky Citizens a editat Constituția României pe înțelesul elevilor si acum își propune să o prezinte și să o distribuie în cât mai multe scoli din România. 

Centrul de Resurse pentru Participare Publică ( CeRe) a lansat campania Nu Aștepta SuperEroi (NASE) care propune un plan de monitorizare a Primăriei București care să ducă la apropierea instituției de cetățeni. 

In fine, Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunăriidorește acțiuni concrete de reducere a numărului de animale de pe străzi .

Următoarea reuniune a Cercului Donatorilor va avea loc la Bruxelles în decembrie. 

Corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghisan