Școala profesională - o opțiune tot mai tentantă pentru viitor

150.000 de elevi de clasa a VIII-a dau săptămâna aceasta Evaluarea Națională. La testele preliminare doar 50% dintre cei înscriși au luat notă de trecere. Anul trecut peste 77% dintre elevi au luat note de trecere. Dintre ei 80.000 s-au înscris la școli profesionale.

În București 1200 de elevi pot urma cursurile unei școli profesionale în anul școlar 2018-2019. Una dintre meseriile pe care le pot alege copiii este cea de vânzător comercial. 

Elevii care urmează cursurile școlii de învățământ dual vor obține după 3 ani o certificare profesională de comerciant vânzător recunoscută atât în România cât și în străinătate datorită parteneriatului cu Ambasada Austriei.

Școala o'Scar func' e gratuită, copiii primesc 400 de lei bursă lunară (200 de la statul român și 200 de parteneri) și bonusuriîn funcție de implicarea fiecăruia spune Cristina Gheorghe, coordonator proiecte învățământ dual la secția Comercială a Ambasadei Austriei la București

Cum este efectiv teoria la clasă aflăm de la Nicoleta Negoianu, profesor de discipline economice la Colegiul Ctin C. Kirițescu, diriginta clasei a X-a de învățământ dual și de la Marina Hedeșeanu, elevă în ultimul an, clasa a XI-a, la clasa de învățământ dual din Colegiul Ctin C. Kirițescu.