Gabriela Firea, nemulţumită de Centrul Vechi. ONG: „E o groapă de gunoi, o debandadă totală”

un_nou_incident_centru_vechi_tencuiala_masini.jpg

Imagine din Centrul Vechi al Capitalei-ilustraţie (Foto: RFI/Cosmin Ruscior, arhivă)
Imagine din Centrul Vechi al Capitalei-ilustraţie (Foto: RFI/Cosmin Ruscior, arhivă)

Primarul Capitalei critică modul în care arată Centrul Vechi al Bucureştiului, zonă care se află chiar în subordinea administrativă a PMB. Gabriela Firea se arată nemulţumită între altele de gunoaie şi de starea clădirilor istorice. Ea anunţă că un nou regulament pentru această zonă va fi gata în două săptămâni.

Un regulament există deja încă de pe vremea primarului Sorin Oprescu, doar că el nu a fost aplicat corect.

Vicepreşedintele fundaţiei Eco-Civica Dan Trifu spune la RFI că în prezent Centrul Vechi arată ca o groapă de gunoi la primele ore ale dimineţii, iar multe clădiri de acolo reprezintă un pericol public pentru turişti: „Dacă treci la 9 dimineaţa prin Centrul Istoric, este o groapă de gunoi (...). În ceea ce priveşte pericolul Centrului Istoric, că asta este o problemă, de exemplu zilele trecute, când s-a desprins acea placă de beton, dacă ea cădea pe un cetăţean, acel cetăţean cu certitudine nu scăpa”.

„Să ai un Centru Istoric şi să fie sprijinit de tot felul de lemne, ca să nu cadă pereţii respectivi, asta este viziunea turistului în Centrul Istoric. Afară de petrecerile acelea, debandada aceea de petreceri care se întâmplă în Centrul Istoric, de fapt, Centrul Istoric este numai cu numele, el este o debandadă totală”, atrage atenţia Dan Trifu.

 
Dan Trifu, despre declaraţiile primarului Firea privind Centrul Vechi