Se vinde combinatul ArcelorMittal Galaţi? Sindicalist: „Ar fi un dezastru”

ape_tulburi_combinat_siderurgic_arcelormittal_galati.jpg

Se închide combinatul ArcelorMittal Galaţi? (Sursa foto: site ArcelorMittal Galaţi)
Se închide combinatul ArcelorMittal Galaţi? (Sursa foto: site ArcelorMittal Galaţi)

Confuzie şi nelinişte la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, după ce presa internaţională a scris că gigantul mondial ce deţine unitatea din Moldova ar vrea să-şi vândă fabricile din Europa. Cel mai mare producător de oţel din lume intenţionează să facă acest lucru, pentru a putea cumpăra un combinat din Italia, fără să încalce regulile europene privind monopolul.

Sindicaliştii se tem că ArcelorMittal Galaţi ar putea ajunge pe mâna unor investitori care vor vinde ulterior echipamentele la fier vechi.

Liderul filialei Cartel Alfa din Galaţi, Romică Gârneaţă, spune la RFI că perspectivele sunt dezastruoase: „Pentru noi, vânzarea nu ar însemna mare lucru. Pe noi ne interesează cui vinde, când ajungem acolo, dacă se vinde, că mai sunt mulţi paşi de făcut până să fim siguri dacă se vinde sau nu, dar ne interesează cui vinde, pentru că e un dezastru să-l dăm cuiva care nu vrea să meargă mai departe cu acest combinat, adică să-l dăm pe mâna unora şi avem exemple în România, ştiţi prea bine că s-au vândut cinci combinate cu cinci euro, acum câţiva ani de zile şi apoi au fost distruse”.

„A distruge combinatul din Galaţi înseamnă că o regiune din ţară pur şi simplu o lăsăm vraişte, o să fie mai ceva ca în Valea Jiului (...). Va fi un dezastru din punct de vedere social”, avertizează liderul sindical.

 
Romică Gârneaţă, despre posibila vânzare a combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi