Mișcarea ”Vă vedem din Sibiu” anunță primul ”Speaker’s Corner” din România

vv3.jpg

Image source: 
Facebook

Celebra deja mișcare ”Vă vedem din Sibiu” - care protestează zilnic, de la sfârșitul lui 2017, împotriva modificării legilor justiției - pregătește un proiect inedit. Un juriu format din câțiva arhitecți, artistul Dan Perjovschi și poetul Radu Vancu a votat proiectul câștigător al „Ne vedem în Sibiu”. Într-un interviu acordat RFI, Radu Vancu a oferit detalii despre ceea ce se dorește a fi un veritabil ”Speaker’s Corner” românesc.

Lider al mișcări ”Vă vedem din Sibiu”, Radu Vancu spune că proiectul vizează așa-numita Zonă Liberă de Corupție și e de fapt ”o formă de ocupare integrală a spațiului respectiv și de refolosire a lui într-o sumedenie de moduri posibile: poți să protestezi, poți să te urci pe el & să vorbești, ca la un Speaker’s Corner, dar poți și să te aduni pur și simplu ca să discuți cu prietenii, să desenezi cu creta pe el, singur sau împreună cu copiii, să te dai cu skate-ul, să șezi pur și simplu”.

”Din echipa de jurizare au făcut parte arhitecții Ștefan Bâlici, Matei Bogoescu, Horia Moldovan & Andreea Tănase - și nearhitecții Dan Perjovschi & subsemnatul :)”, a scris pe Facebook poetul Radu Vancu.

Așa va arăta, peste câteva luni, Zona liberă de Corupție:

”Au fost multe proiecte frumoase, m-am bucurat mult să văd atâția oameni creativi interesați de proiectul nostru. Felicitări echipei de proiect: arh. Astrid Rottman, coautori arh. Cosmin Anghelache, arh. Cassandra Pop”, a mai declarat Radu Vancu.

Ascultă interviul acordat RFI de Radu Vancu:

Radu Vancu, despre Zona liberă de Corupție din Sibiu