Gabriela Firea: Şcolile din Capitală vor fi închise luni şi marţi

Şcolile și grădinițele din Capitală vor fi închise luni şi marţi, a anunţat, duminică, Gabriela Firea. Primarul general  a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă. Decizia a fost luată în contextul în care va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol emisă de meterorologi.

Anunţul a fost făcut de Gabriela Firea la Comandamentul de iarnă convocat duminică la Primăria Capitalei.

"Vom decide dacă va fi cazul şi pentru zilele următoare. (...) Prefer să se spună că am fost uşor alertaţi, decât să fie victime", a spus primarul general al Capitalei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică  un cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic, valabil pentru 12 judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală.
Astfel, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, între orele 7:00 şi 23:00.

Totodată, în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de ce pot atinge și peste 70 km/h.

Vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Atenţionarea este valabilă de luni, de la ora 10:00, până marţi, 27 februarie, ora 14:00.