Centrul Clujului a devenit loc de pelerinaj pentru monarhiști

monarhisti.jpg

Un portret de mari dimensiuni al Regelui Mihai I a fost amplasat în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor. Lângă acest portret astăzi va fi deschisă și o carte de condoleanțe.
Image source: 
RFI România/Bianca Pădurean

Un portret de mari dimensiuni al Regelui Mihai I a fost amplasat în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor. Acesta a devenit un loc de întâlnire pentru cei care l-au iubit și prețuit pe cel care a fost Regele României. Ei au adus coroane, flori și lumânări. Lângă acest portret astăzi va fi deschisă și o carte de condoleanțe, prin intermediul căreia clujenii își pot transmite condoleanțele și mesajele membrilor Familiei Regale.

Portretul Regelui Mihai I amplasat în centrul Clujului între statuia Lupei Capitolina și Monumentul Memorandiștilor are 12 metri pătrați. Este una dintre ultimele fotografii ale Majestății Sale la Palatul Elisabeta. Pe pânză sunt imprimate trei citate reprezentative pentru valorile morale pe care le-a promovat Majestatea Sa. Zona a devenit loc de întâlnire pentru monarhiști și pentru cei care l-au prețuit pe Regele Mihai. Un preot greco-catolic a rostit aseară o rugăciune pentru sufletul celui care a fost 
Regele României. De asemenea, monarhiștii clujeni au aprins lumânări în memoria Majestății Sale. Printre primii veniți să își arate compasiunea a fost vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar, care este monarhist declarat.

La fața locului s-au strâns mulți monarhiști clujeni, inclusiv copii.

Lângă portretul Regelui Mihai I va fi deschis în această seară o carte de condoleanțe, iar de la ora 18.00 va fi invitat un predicator neoprotestant să rostească o rugăciune pentru sufletul Majestății Sale. Vineri seara, monarhiștii clujeni vor organiza, la Centrul Cultural Casino, un concert de colinde în memoria Regelui Mihai I. 

567

Facebook comments