Timișoara Refugee Art Festival: “Putem să facem tot împreună, suntem oameni”

teatru_refugiati.png

Image source: 
aidrom.ro

Numărul sirienilor care au fugit de războiul din ţara lor a depăşit cinci milioane, a anunţat joi  Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, care îndeamnă comunitatea internaţională să facă mai mult pe termen lung. Tot joi, ministerul de interne de la Bucuresti anunța că România a preluat, până în martie, in jur de 570 de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii care se aflau pe teritoriul Italiei şi Greciei, dintr-un total de 1.822 pentru care ţara noastră şi-a arătat disponibilitatea.

Potrivit angajamentelor asumate la nivelul UE, România ar trebui să preia cel mult  6200 de persoane până în luna septembrie.

Războaiele, sărăcia și schimbările climatice obligă milioane de oameni în fiecare an să pornească la drum în căutarea unui loc sigur pentru ei și familiile lor. Teama de nou și dezinformarea fac ca de multe ori aceștia să fie întâmpinați cu ură și violență, ceea ce îngreunează și mai tare integrarea lor.

La Timișoara, o mână de oameni a considerat că e bine totuși să punem accent pe valorile comune, pe lucrurile care ne unesc. Așa s-a născut ideea festivalului Timișoara Refugee Art Festival (http://www.aidrom.ro/traf0/) -  un proiect care pune față în față tineri refugiați și non refugiați.

 

Ascultati un reportaj de Andreea Orosz:

1298

Facebook comments