La Cluj, Barna pe locul 2, Dăncilă pe 3

Județul Cluj a fost campion la numărul de votanți care au venit la cele 663 de secții e votare. Clujenii au fost pe locul doi după ilfoveni, cu o prezență de 59,20%. Cum s-a desfășurat ziua votului la Cluj, dar și cum au ales clujenii?

În ciuda vremii schimbătoare, clujenii nu au stat acasă, duminică, în ziua votului. Cei mai mulți care au dorit să își exprime votul spun că au venit la urne pentru că au considerat că dreptul de a vota este și o obligație civică.

Potrivit unei numărători paralele, realizare de PSD, la Cluj Klaus Iohannis, a fost votat de 43% dintre alegători, urmat pe locul doi de Dan Barna cu peste 18 procente. Pe locul trei se situează Viorica Dăncilă, cu 11,35%, urmată de aproape de Kelemen Hunor, cu 8,18% și de Teodor Paleologu, cu 8,35%.

În ceea ce privește desfășurarea efectivă a procesului electoral, la Cluj a fost liniște și pace. Au fost doar două sesizări, niciuna gravă, dintre care una se referea la decolteul prea adânc al unei persoane care prelua datele într-o secție de votare. Membra comisiei a fost raportată la Biroul Electoral Județean Cluj de o femeie, însă reprezentanții Biroului Electoral au catalogat sesizarea ca fiind nefondată. 

 
Cum s-a desfășurat ziua votului la Cluj, dar și cum au ales clujenii?