Steeve Laffont Trio şi Costel Niţescu, în turneu de promovare al noului lor album (Video & Audio)

Steeve Laffont Trio si Costel Nitescu pe scena lui Duc des Lombards din Paris, 27 iunie 2019

In celebrul club de jazz „Duc des Lombards” din Paris a avut loc aseară (joi) concertul trio-ului condus de Steeve Laffont. Chitaristul de jazz manouche (ţigan) originar din sudul Franţei, a înregistrat recent un nou album împreună cu violonistul rom Costel Niţescu, stabilit de ani de zile în Franţa. Intitulat „Night in Corsica”, cd-ul a fost salutat de critici iar grupul de muzicieni este actualmente într-un turneu de promovare în toată Franţa şi nu numai. Vasile Damian a profitat de concertul de la „Duc des Lombards” pentru a sta de vorbă cu Costel Niţescu.

Costel Niţescu începe prin a povesti geneza acestui album „Night in Corsica”. „A fost idea lui Steeve şi a vrut să facă albumul la Perpignan, adică la el în oraş. Am înregistrat în februarie 2018, deci în plină iarnă”.

Si de ce se cheamă discul „Night in Corsica”? „Lui Steeve îi place mult Corsica, merge des acolo, are chiar şi familie pe insulă. Corsicanii au ceva liric în muzica lor, ceva de suflet” spune Costel Niţescu.

Violonistul a colaborat de mai multe ori, pe mai multe albume, cu Steeve Laffont. „ E o plăcere să cânt cu el” ne zice Niţescu care precizează că s-ar putea să înregistreze un nou album cu chitaristul manouche.

 
Asculta aici interviul cu violonistul Costel Niţescu