Peste 5.000 de clujeni au ieșit în stradă. Ei promit că vor protesta până la declanșarea alegerilor anticipate

protest_cluj.jpg

Image source: 
RFI România/Bianca Pădurean

Clujenii au ieșit din nou în număr mare pentru a protesta împotriva modificărilor legilor Justiției. Cei peste 5.000 de protestatari de la Cluj au cerut demisia Guvernului și organizarea de alegeri anticipate. 

Protestul de la Cluj a început în centrul istoric al orașului, în Piața Unirii, chiar lângă biserica romano-catolică ridicată în secolul al XIV-lea și care este, pentru clujeni, simbolul libertății. Oamenii au venit cu drapele ale României, ale Uniunii Europene, ale Transilvaniei și cu steaguri cu centrul decupat, păstrate de la Revoluția din 1989. Protestatarii au aduc și bannere pe care au scris că și Ceaușescu credea că va scăpa. Ei au arborat însemne ale mișcării #Rezist, precum și simboluri monarhiste. La protest au participat și toboșarii care au devenit celebri atunci când au protestat în februarie 2017, împotriva Ordonanței 13. Protestatarii afirmă că au ieșit pe stradă din datorie.

Din centrul orașului, protestatarii au pornit pe jos în marș spre cel mai mare cartier al Clujului, Mănășturul. Acolo li s-au alăturat și alți oameni.

Protestul s-a încheiat în centrul Clujului, fără nici un fel de incidente notabile. Pe rețelele de socializare a fost postat anunțul că protestele vor continua în fiecare seară până când vor fi organizate alegeri anticipate.