Comisia Europeană cere Guvernului Tudose să micșoreze cheltuielile (Adevărul)

tudose_bun.jpg

Comisia Europeană îi cere Guvernului Tudose, pentru a doua oară în acest an, să micșoreze cheltuielile
Comisia Europeană îi cere Guvernului Tudose, pentru a doua oară în acest an, să micșoreze cheltuielile

Legile justiției: Parlamentul va verifica relația magistrați-servicii secrete (România Liberă) - De la 1 ianuarie 2018, Codul Muncii se modifică, iar condica de prezență devine obligatorie (Evenimentul Zilei) - Reguli noi pentru mașini din 2018 (Jurnalul Național) - Speriați de CFR (Gazeta Sporturilor)

Comisia Europeană cere Guvernului Tudose să micșoreze cheltuielile (Adevărul)

După ce s-a lăudat cu îndeplinirea a 100 de obiective din planul de guvernare, fără însă să spună nimic despre majorarea cheltuielilor cu peste o jumătate de miliard de lei la rectificarea bugetară pentru plata salariilor și pensiilor, Guvernul condus de Mihai Tudose se vede nevoit să micșoreze costurile cu o sumă de 13 ori mai mare. Economiștii spun însă că Executivul nu mai are de unde să taie. 6,73 miliarde RON trebuie să taie guvernului din cheltuielile bugetare, ca să respecte recomandările Comisiei

 

Legile justiției: Parlamentul va verifica relația magistrați-servicii secrete (România Liberă)

Comisiile parlamentare de resort au fost incluse în mecanismul de verificare a declarațiilor magistraților privind colaborarea cu serviciile secrete, alături de Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR au întărit controlul pe care ministrul Justiției îl exercită asupra procurorilor.

 

De la 1 ianuarie 2018, Codul Muncii se modifică, iar condica de prezență devine obligatorie (Evenimentul Zilei)

20.000 de lei. Acesta e cuantumul amenzii pe care o riscă administratorii de firme în cazul în care acceptă ca printre angajații companiei pe care o conduc, să se numere și angajați .. la negru, fără carte de muncă. Măsura instituirii obligativității existenței pentru fiecare firmă în parte, a unei condici de prezență, vine pe fondul adoptării de către Guvern a Ordonanței prin care să face, pe de o parte, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, iar pe de altă parte, se diminuează impozitul pe venit de la 16% la 10%.

 

Reguli noi pentru mașini din 2018 (Jurnalul Național)

Românii ar putea avea noi reguli pentru mașini de la anul în ceea ce privește inspecția tehnică, modul de vânzare-cumpărare al autoturismelor și mai ales taxele plătite pentru a deține sau înmatricula un autovehicul. Unele dintre actele normative au primit acordul Parlamentului și au deja o dată certă pentru intrarea în vigoare, altele sunt în faza de dezbatere publică. Cert este că de la anul, mașina va fi mai greu și mai scump de administrat. Șoferii vor fi și ei supuși unor reguli mai stricte, iar amenzile vor fi mai mari.

 

Speriați de CFR (Gazeta Sporturilor)

Pentru prima dată în acest an, FCSB intră cu echipa de rezerve în Europa League. Riposta neașteptat de puternică din campionat a formației lui Dan Petrescu îl silește pe Dică să menajeze la Plzen piesele grele, cu riscul de a pierde locul 1 în grupă și câteva sute de mii de euro. FCSB dă piept cu Viktoria Plzen în grupa G a Europa League, diseară, de la 20:00, în direct la ProTv.

Revista presei românești - 23 noiembrie 2017.
512

Facebook comments