Cele două fețe ale lui Liviu Dragnea (Cotidianul)

Oamenii lui Dragnea ne vor controla încă 9 ani (România Liberă) - Gabriela Firea construieşte o primărie paralelă: a tocat deja 118 milioane de euro pentru cele 22 de noi firme (Adevărul) - FMI majorează previziunile de creştere economică a României la 5,5% în acest an şi la 4,4% în 2018 (Ziarul Financiar) -  Hapuri de 10 milioane € pentru Canotaj (Jurnalul Național)

Cele două fețe ale lui Liviu Dragnea (Cotidianul)

„Jur că nu înțeleg ce se întîmplă cu președintele PSD. În campania electorală era nespus de reținut, meticulos și bine organizat. Și în discurs și în coordonarea rețelei PSD din teritoriu. Acum este buimac, bezmetic și contradictoriu...
Unde a clacat Dragnea? La aroganță și la suficiență. A crezut că poate face echipă guvernamentală cu toți cunoscuții, angajații și prietenii săi din Teleorman. Dacă nu ar fi fost reacțiile violente ale celor tineri și dacă strada (bine orchestrată!) nu i-ar fi dat șah, cu siguranță că Liviu Dragnea ar fi împărțit dregătoriile ca într-un sereleu din Roata....
Liviu Dragnea nu pricepe că folosind numai asemenea personaje neterminate, dubioase, mediocre, suspecte de afaceri necurate, nu va face din PSD un partid credibil. Dimpotrivă, îl va împinge și mai tare spre o moarte lentă.
Și încă un lucru nespus de comic. Liviu Dragnea o ține langa cu programul de guvernare. Probabil că listoiul cu măsuri imposibile mai fascinează la Cocîrlații din Deal sau la Cuca Măcăii. În rest, nu stîrnește decît rîsul...
Tristețea cea mare vine însă de la faptul că toată echipa Dragnea, cu PSD cu tot, n-a înțeles că ar rezolva mult mai multe probleme dacă s-ar concentra pe mult mai puține lucruri. Un efort dirijat în accesarea de fonduri europene și o organizare temeinică a încasărilor de taxe și mai ales de TVA ar fi adus la buget sume importante cu ajutorul cărora ar fi putut fi demarate proiecte importante”, scrie Cornel Nistorescu. Integral în ziar.

 

Oamenii lui Dragnea ne vor controla încă 9 ani (România Liberă)

Mai mulți apropiați ai lui Liviu Dragnea a fost plasați în poziții cheie în fruntea Curții de Conturi, instituția care verifică modul în care sunt cheltuiți banii publici. 
Mihai Busuioc a fost votat, ieri, de Parlament, președinte al Curții de Conturi. Nicu Marcu a devenit vicepreședinte al aceleiași instituții, Dan Lucian Vlădescu va conduce Autoritatea de Audit, iar Florin Tunaru va fi vicepreședinte al Autorității de Audit. Numirile au fost însoțite de asigurări ale președintelui PSD Liviu Dragnea privind depolitizarea Curții de Conturi pe motiv că niciunul dintre candidați nu are carnet de partid. Însă acești oameni de la butoanele Curții de Conturi au legături personale cu Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu.

 

Gabriela Firea construieşte o primărie paralelă: a tocat deja 118 milioane de euro pentru cele 22 de noi firme (Adevărul)

Primăria Capitalei, codusă de Gabriela Firea, a înfiinţat nu mai puţin de 22 de companii, cu scopul de a înlocui firmele private care prestau servicii pe bani publici, câştigând contracte la licitaţii organizate chiar de municipalitate, aşa cum funcţionează orice piaţă liberă. De ce era nevoie de aceste 22 de firme publice, care să se ocupe de parcări, pază, parcuri, cimitire, iluminat şi altele? Principalul argument al Primăriei a fost că precedenta administraţie, condusă de Sorin Oprescu, a semnat contracte păguboase cu firme private pentru diverse servicii. Numai că nici Gabriela Firea, nici vreun consilier  PSD sau ALDE, partidele care au majoritate în Consiliul General, n-au prezentat public niciun contract, pentru a vedea exact câţi bani publici a tocat fără noimă Sorin Oprescu. În plus, contractele aflate în derulare pentru achiziţii şi servicii oricum nu pot fi reziliate. Gabriela Firea a afirmat că, pentru a diminua risipa, în conducerea noilor firme va fi instalat un „mangament profesionist“, numai că organigramele arată politizarea excesivă a companiilor. „Au fost aleşi oameni fără un proces de selecţie serios, fără să le ştim CV-urile. Toţi consililerii locali au primit posturi în Consiliile de Adminsitraţie ale noilor firme. Fiecare consilier PSD, ALDE şi PMP e în câte trei consilii de administraţie. La rândul lor, aceşti consilieri au adus cu ei pe altcineva şi tot aşa. PNL şi USR au refuzat să desemneze oameni în CA-uri. În total sunt 152 de oameni numiţi“, au explicat consilierii PNL Ciprian Ciucu şi Cătălin Deaconescu.

 

FMI majorează previziunile de creştere economică a României la 5,5% în acest an şi la 4,4% în 2018 (Ziarul Financiar)

Experții de la Washington se așteaptă ca inflația să se dubleze în România, ceea ce va implica creșterea dobânzilor la lei și o tensiune mai mare pe piața monetară. Semnele inflației să văd de pe acum: prețurile de consum au avansat în septembrie cu 1,8% față de septembrie anul trecut.
La Washington, la întâlnirea anuală a FMI și a Băncii Mondiale se află și ministrul român al finanțelor Ionuț Mișa.

 

Hapuri de 10 milioane € pentru Canotaj (Jurnalul Național)

Federația Română de Canotaj a trebuit recent un contract uriaș pentru achiziția de medicamente și suplimente. 900 de sportivi vor beneficia de aceste produse, din partea uneia dintre cele mai titrate federații din România, cu sute de medalii obținute de-a lungul timpului. Un scandal de dopaj fără precedent a avut loc anul trecut, după ce întregul lot de kaiac - canoe a fost depistat pozitiv și a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio.

 
Revista presei românești - 12 octombrie 2017