Cum arată businessul românesc (Ziarul Financiar)

calculator.jpg

Cum arată businessul românesc: Un sfert din companiile din România au cifră de afaceri zero, dar datorii de 105 mld. lei
Image source: 
pixabay.com

HALEPRIMA: Cum a ajuns România să aibă o jucătoare de locul 1 în lume (Adevărul) - Ce surpriză! Tel Drum deszăpezește Teleormanul (Jurnalul Național) - PSD intoxică ţara-n minciuni! Doar ziariştii liberi pot opri manipularea gâzilor şi ciutacilor (România Liberă)

HALEPRIMA: Cum a ajuns România să aibă o jucătoare de locul 1 în lume (Adevărul)

Dacă cineva se întreabă ce stă în spatele acestei performanţe, atunci răspunsul pe scurt ar fi 22 de ani de muncă.
Simona Halep s-a apucat de tenis la vârsta de 4 ani, iar la 6 ani avea deja antrenamente zilnice.    Astăzi, constănţeanca de 26 de ani e cea mai bună din lume în sportul pe care îl practică. România n-a mai avut un lider mondial în tenis de la Ilie Năstase.
19.752.155 de dolari a câştigat Simona Halep din tenis de-a lungul carierei sale de până acum.

 

Cum arată businessul românesc. Un sfert din companiile din România au cifră de afaceri zero, dar datorii de 105 mld. lei (Ziarul Financiar)

Din cele peste 600.000 de companii înregistrate anul trecut în Romania, 263.700 nu aveau niciun salariat, ceea ce reprezintă 42% din total, în timp ce 164.400 de companii, adică 26% din firmele romaneşti, aveau cifră de afaceri zero, potrivit datelor analizate de reprezentanţii Direcţiei de stabilitate financiară din BNR.
"Este posibil ca unele dintre aceste companii să fie folosite şi pentru practici mai puţin ortodoxe. Faptul că s-au acumulat datorii şi până acum nu au fost aduse în stare de lichidare arată şi un mod de acţiune defectuos al Fiscului", a spus consultantul fiscal Emil Duca. 
Firmele cu afaceri zero sunt o prezenţă constantă în eco­no­mia locală în ultimul deceniu.

 

Ce surpriză! Tel Drum deszăpezește Teleormanul (Jurnalul Național)

Tel Drum a câștigat contractul pentru deszăpezirea Teleormanului în următorii patru ani, după ce a participat singură la licitația organizată de Consilul Județean. Compania în conducerea căreia s-a aflat la momendat și Liviu Dragnea va încasa pentru serviciile sale aproape 96 milioane RON. În ultimii 10 ani, Tel Drum SA a încheiat cu statul circa 200 de contracte în valoare totală de aproape jumătate de miliard de euro. Despre Tel Drum se repetă cu obstinație c-ar fi controlată de Dragnea, dar liderul PSD a negat în repetate rânduri care avea vreo legătură cu firma deținută, scriptic, de prietenul său Marian Fișcuci.

 

PSD intoxică ţara-n minciuni! Doar ziariştii liberi pot opri manipularea gâzilor şi ciutacilor (România Liberă)

Ne-am trezit cam târziu că şleahta Dracului din Teleorman a ocupat mai toată presa. Zilnic creează o realitate paralelă, în care benzina nu s-a scumpit, bunicile infractorilor care jonglează cu sute de mii de euro sunt eroinele lui Mihai Gâdea, iar în țară curge lapte și miere, scrie George Mioc în ziarul de azi.
Facebook nu poate face față acestui asalt al minciunii. România are nevoie de jurnaliști profesioniști, care să știe să demonteze falsurile, să culeagă informație, să o verifice, să o centralizeze și să o scrie profesionist, pentru ca fiecare cetățean să o priceapă.
Presa liberă s-a prăbuşit nu pentru că nu oferea informaţie de calitate, ci pentru că n-a făcut faţă loviturilor sub centură: în timp ce RTV trăieşte şi se dezvoltă din banii sifonaţi de la stat de către Ghiţă, regimul pesedist hăituieşte finanţatorii site-urilor independente.
De aceea, mesajul meu, ca antreprenor şi om de dreapta, este către mediul de afaceri: uniţi-vă şi rezistaţi asaltului bandei pesediste. Plecaţi capul şi veţi fi storşi de bani şi aruncaţi la gunoi!

 

MINCIUNA IESE LA IVEALĂ IAR! DIPI a informat DNA încă din 2016 despre activitatea infracțională a grupării Kovesi de la Autostrada Sibiu-Orăștie (Evenimentul Zilei)

Cu ocazia ultimului interviu acordat de Laura Codruța Kovesi, în plin scandal public creat în jurul activității DNA, aceasta s-a plâns, printre altele, de lipsa de colaborare cu Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) din Ministerul de Interne, fosta DIPI sau „doi ș’un sfert”. „Nu primim sesizări nici de la serviciul de informaţii al Ministerului de Interne, am avut discuţii instituţionale în acest sens”, a declarat Laura Codruţa Kovesi pentru Europa FM, după ce tocmai se plânsese că nici SRI nu mai este ce-a fost odată în relația cu DNA.
În replică DIPI a transmis un comunicat de presă prin care contrazice afirmațiile șefei DNA, în care susține că a trimis 29 de lucrări către DNA de la începutul acestui an, dar că noua organizare instituției nu-i mai permite să efectueze anumite activități, aria de competență reprezentând-o strict Ministerul Afacerilor Interne. 

 

Olteanul infinit (Gazeta Sporturilor)

Gheorghe Popescu împlinește azi 50 de ani. Gazeta publica un număr festiv, de celebrare a momentului special din viața marelui campion. Cum arată cifrele Baciului? Activ 20 de sezoane, din care 19 la seniori, 15 trofee, peste 10.000 de minute pentru echipa națională...

605

Facebook comments