De ce România este pe ultimele locuri în UE la consumul de cafea? (Ziarul Financiar)

aroma-1239227_960_720.jpg

România s-a clasat pe locul 23 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de cafea per capita în 2016
Image source: 
pixabay.com

Cine preia MapN: Mihai Weber atacă pe ultima turnantă (Adevărul) - În șase ani, PSD a dublat bugetul SRI (România Liberă) - Portretul-robot al viitorului selecționer + suporterii au ales: pe cine vor în locul lui Daum (Gazeta Sporturilor)

Cine preia MapN: Mihai Weber atacă pe ultima turnantă (Adevărul)

Conducerea PSD se reuneşte marţi pentru a stabili cine-i va urma în funcţie lui Adrian Ţuţuianu. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că cele mai mari şanse pentru a ajunge ministru le are Mihai Weber.
În ciuda faptului că nu este un parlamentar notoriu, Weber este preşedintele Comisie de control SIE şi vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, ambele funcţii cu greutate. Deşi Weber a negat că şi-ar dori funcţia de ministru, preşedintele Comisiei SIE este prima variantă pe lista lui Liviu Dragnea, potrivit surselor „Adevărul“. Însă şi premierul Mihai Tudose, care până acum a executat cu sfinţenie ordinele de la partid, are un favorit pentru Ministerul Apărării: deputatul Gabriel Vlase, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Numele lui Vlase a mai fost vehiculat pentru MApN atât în ianuarie, când s-a închegat Guvernul Grindeanu, dar şi în urmă cu două luni, la coacerea Executivului Tudose. Potrivit surselor citate, Dragnea a refuzat să-l instaleze pe Gabriel Vlase ministru pe motiv că nu este suficient de fidel faţă de partid. Aşadar, azi, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, va fi prima confruntare, fie ea şi la distanţă, între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

 

În șase ani, PSD a dublat bugetul SRI (România Liberă)

Serviciul Român de Informații va depăși, în 2017, pragul de două miliarde lei în ceea ce privește alocarea bugetară. 
SRI va primi în plus 298,8 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară făcut public de Ministerul de Finanțe. Acești bani vor fi dirijați în principal pentru plata drepturilor salariale și a pensiilor militare de stat. Potrivit anexelor, 85 milioane lei vor merge pentru cheltuieli de personal, iar 169,3 milioane sunt destinate asistenței sociale.

 

De ce România este pe ultimele locuri în UE la consumul de cafea? (Ziarul Financiar)

Un român a consumat anul trecut în medie 3,29 kilograme de cafea, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, acesta fiind al şaptelea an consecutiv în care numărul de ceşti cu „licoarea amăruie“ este pe un trend ascendent, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Orga­nizaţia Inter­na­ţională a Cafelei.
Cu toate acestea, România s-a clasat anul trecut pe locul 23 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de cafea per capita, într-un top unde „campioane” sunt ţări precum Austria sau Germania.
„Nu avem tradiţie în a consuma cafea, însă şi modul de consum în România este diferit faţă de alte ţări în principal din cauza climei. În perioada verii scade consumul de cafea în România, în timp ce în Germania, Austria sau în ţările nordice, unde temperaturile sunt mai mici, consumul de cafea rămâne destul de mare. În plus, ei consumă mai mult cafea la filtru, în timp ce românii preferă cafeaua la ibric, care are mai multă cofeină şi astfel nu poate fi consumată în cantităţi mari“, explică Marius Babătă, directorul general al Cafea Fortuna, cel mai mare producător de cafea cu acţio­nariat românesc.

 

Portretul-robot al viitorului selecționer + suporterii au ales: pe cine vor în locul lui Daum (Gazeta Sporturilor)

Christoph Daum nu va mai fi selecționerul echipei naționale, acesta urmând să fie destituit în perioada imediat următoare. 
Cei trei favoriți la preluarea postului de selecționer rămân deocamdată Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, Cosmin Contra, tehnicianul lui Dinamo, și italianul Walter Zenga. 
După eșecul Daum, FRF pare că își dorește un antrenor autohton, tânăr, nicidecum o variantă interimară, ci un selecționer care să conceapă încă de acum o strategie solidă pentru preliminariile EURO 2020, Contra și Petrescu încadrându-se perfect în tipologia dorită de federali. 
Viitorul selecționer al naționalei ar urma să fie anunțat până la începutul săptămânii vitoare. În mai puțin de o lună, pe 5 și 8 octombrie, naționala va disputa ultimele meciuri din actuala ediție a preliminariilor: acasă cu Kazahstan și în deplasare cu Danemarca. 
În urma unui sondaj realizat săptămâna trecută pe GSP.RO și care a strâns aproape 100.000 de voturi!, 22% dintre participanți și-ar dori ca noul antrenor al naționalei să fie Cosmin Olăroiu, actualul antrenor al lui Al-Ahli. 
Olăroiu e urmat în sondaj de Cosmin Contra, cu 17 %, Dan Petrescu, cu 16%, și Gheorghe Hagi, cu 12%. 
Hulit în mandatele trecute, Pițurcă stă mai bine în preferințele fanilor decât Mircea Rednic sau Laurențiu Reghecampf, care s-a clasat ultimul!

Revista presei românești - 12 septembrie 2017
596

Facebook comments