Extemporal la dirigenție cu Halep, Eliade, Smiley și Neagu Djuvara (România Liberă)

rl.jpg

Cum arată manualul de dezvoltare personală pentru elevii de clasa a V-a
Image source: 
romanialibera.ro

Viețile pacienților, furate de șefii Casei de Sănătate (Adevărul) - Priorităţi legislative de toamnă (Ziarul Financiar) - Liberalii lui Orban încearcă să repare greșelile trecutului (Jurnalul Național) - Ponta mizează pe Centenarul Unirii pentru a se relansa (Evenimentul Zilei) - Daum,  nu ne strica și EURO! (Gazeta Sporturilor)

Viețile pacienților, furate de șefii Casei de Sănătate (Adevărul)

Pacienţi români care au plătit asigurări de sănătate o viaţă întreagă au murit cu zile pentru că nu au primit tratamentul la care aveau dreptul de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Motivul: un grup infracţional organizat din care făceau parte şi şefii Casei Naţionale le-a interzis acestora accesul la instituţie. Procurorii anticorupţie susţin că Marian Burcea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi Ovidiu Munteanu, şeful Casei de Asigurări a Muncipiului Bucureşti, ar fi închis ochii la o fraudă de proporţii făcută pe seama bolnavilor aflaţi în faza terminală şi a celor imobilizaţi la pat. De aceea, cei doi, alături de alte 12 persoane, funcţionari, intermediari, dar şi reprezentanţi ai unor firme care au încasat ilegal milioane de euro, au ajuns în spatele gratiilor. Cu toţii sunt acuzaţi că au prejudiciat statul de peste 10 milioane de euro. Cum ar fi fost furaţi banii, citiți azi în „Adevărul“.

 

Priorităţi legislative de toamnă (Ziarul Financiar)

Coaliţia de guvernare PSD/ ALDE şi guvernul Tu­dose au stabilit, la finalul săp­­tămânii trecute, la Ma­maia, ce noi legi vor a­vea prioritate în sesiunea palamentară de toamnă, care a început la 1 sep­tembrie.
Între legile anunţate de liderul PSD Liviu Dragnea ce trebuie adoptate în următoarele patru luni sunt unele proiecte vechi de ani de zile, precum o lege a lobby-ului, si altele neaşteptate, asemenea unei noi legi care să-i avantajeze pe români la cumpărarea de terenuri agricole sau o lege de înfiinţare a unei case de comerţ a statului care să-i ajute pe antreprenorii români să-şi exporte produsele.
Între alte proiecte cu impact pot fi numărate legea prevenţiei – discutată şi ea de luni bune, dar neadoptată de Legislativ, o nouă lege a parteneriatului public-privat, noua lege a pensiilor, controversatele legi ale justiţiei, dar şi o lege de organizare a referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul schimbării definiţiei familiei.

 

Liberalii lui Orban încearcă să repare greșelile trecutului (Jurnalul Național)

Interzicerea traseismului politic, introducerea votului electronic și alegerea primarilor în două tururi de scrutin se află printre prioritățile PNL  în sesiunea de toamnă. Actualul sistem de alegere a edililor, votat de liberali umăr la umăr cu PSD, a stat la baza dezastrului electoral din 2016, când PNL a pierdut la scor alegeri le locale și parlamentare.

 

Ponta mizează pe Centenarul Unirii pentru a se relansa (Evenimentul Zilei)

Evz vă prezintă, în exclusivitate, adevăratele mize politice ale tandemului Victor Ponta - Daniel Constantin care a lansat, duminică, așa numita platformă altfel a noului partid Pro România.
Fostul premier și fostul ministru al Agriculturii plănuiesc să crească proiectul Pro România de-a lungul anului 2018, utilizând ca vehicul de imagine Centenarul Marii Uniri, prin folosirea unor mesaje cu accente naționaliste, au declarat pentru evz surse din partid. Încă de la lansarea oficială, în luna mai, gruparea și-a asumat oficial o doctrină de centru cu accente patriotice. De asemenea, Victor Ponta și-a anunțat colaboratorii că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2019, asumându-și până atunci rolul de locomotivă electorală. 

 

Extemporal la dirigenție cu Halep, Eliade, Smiley și Neagu Djuvara (România Liberă)

Singurele manuale pe care elevii de clasa a V-a le vor primi la începerea cursurilor sunt de sport, religie și dirigenție. Cele aferente ultimei materii au fost tipărite sub numele de „Consiliere și dezvoltare personală“, consultat de „România liberă“.
Elevii vor studia capitolele: „Vacanța, o lecție prețioasă“, „Adevărata valoare sunt eu“, „Constelație de emoții și cuvinte“, „Expediția învățării“, „Viitorul e în puterea ta“, „Eu+“. Manualul se axează pe dezvoltarea personală: „Este o disciplină specială deoarece este în conexiune puternică cu tine și cu viața ta... îți propune o incursiune în lumea ta, a creșterii personale“, îi asigură autorii pe elevi. Aceștia din urmă sunt îndemnați să încheie un „contract de dezvoltare personală“ scriind pe o foaie o serie de angajamente: „de azi, voi înceta să...“, „de azi înainte, voi continua să...“, „de azi înainte, voi începe să...“.

 

Daum,  nu ne strica și EURO! (Gazeta Sporturilor)

Diseară ne jucăm ultima șansă de caificare la Mondial, dar rezultatul e vital și pentru Europeanul din 2020.
Accederea la turneul final continental va fi decisă și de Liga națiunilor. Mai multe puncte în ultimele 3 meciuri ale acestui an ar putea urca România dingrupa C în B a competiției înființate de UEFA, una care crește considerabil șansele de calificare. Toate calculele în Gazeta de astăzi.

Revista presei românești - 4 septembrie 2017
494

Facebook comments