Primari si sefi de judet cu salariu de sef de stat ( Romania Libera)

bani.jpg

Primari si sefi de judet cu salariu de sef de stat ( Romania Libera)
Primari si sefi de judet cu salariu de sef de stat ( Romania Libera)

Salarizarea functionarilor din primarii si din consiliile judetene a devenit o adevarata cursa contracronometru pentru bunastarea angajatilor din aceste institutii, scrie Romania Libera.

Noul act normativ, intrat in vigoare la 1 iulie, contine o serie de portite favorabile alesilor locali si subordonatilor acestora. Un articol din Legea salarizarii prevede ca presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene precum si primarii si viceprimarii care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile beneficiaza de cresteri ale indemnizatiilor cu 25%.

Acest articol le-a permis multor alesi locali sa aiba salarii de peste 16.000 de lei, egale sau chair mai mari decat alepresedintelui Iohannis.

“Contul de TVA” baga companiile in blocaj financiar, puncteaza tot Romania Libera. Disperat ca nu strange destui bani la buget, in ciuda cresterii economice record, Guvernul va lovi tot in firmele corecte, pe care le va bloca printr-o noua masura birocratica: obligatia de a avea conturi separate pentru TVA, de la 1 octombrie.

Despre calvarul tinerilor sedusi in seminarul de la Husi vorbeste Adevarul

Episcopul Corneliu Barladeanu este acuzat ca a hartuit sexual tineri inscrisi la Seminarul Teologic de la Husi, acolo unde ierarhul BOR preda de 20 de ani cursuri de Noul Testament. O fosta angajata a institutiei de invatamant vorbeste pentru Adevarul de “ scene oribile petrecute in internat”.

Aroganta lui Fenechiu: a venit cu limzina la puscarie ca sa fie eliberat, puncteaza Adevarul

Fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu a iesit luni zambind pe poarta Penitenciarului Vaslui, dupa ce a executat 1285 de zile de inchisoare. Fenechiu a primit vestea eliberarii acasa, deoarece la sfarsitul saptamanii trecute beneficiase de o invoire. El s-a intors luni la penitenciar intr-o masina luxoas doar pentru formalitatile de eliberare.

Jurnalul National noteaza: asigurarea care le da frisoane angajatilor din privat.

Bugetarii sunt singurii salariati care pot sta linistiti cand vine vorba de lefurile lor. La privat, lucrurile nu sunt atat de clare precum le-a prezentat ministrul de finante. Specialistii in fiscalitate au pareri impartite : uhii spun ca statul nu poate sa oblige firmele sa mareasca salariile brute, altii spun ca aceasta posibilitate exista.

Si tot Jurnalul National scrie despre o escrocherie de sezon: vacante perfecte in vile inexistente. Fara o verificare atenta veti ajunge sa va cazati intr-un azil de boli psihice sau in bordei. Despre tepele de pe litoral e vorba, cititi in paginile 2 si 3 din Jurnalul National

Despre Dosarul Mineriada ne reaminteste Evenimentul Zilei. Procurorii care au arestat illegal sute de romani in iunie 1990 au fost facuti scapati de colegii lor de la Parchetele Militare.

Ajungem si la Ziarul Financiar care a descoperit ca judetele din Transilvania au luat toata spuma crearii de jburi in ultimii 7 ani.

Ilfov, Bistrita-Nasaud, Timis, Cluj si Sibiu sunt pe primele 5 locuri la numarul de locuri de munca nou create in perioada 2011-2017, cu un ritm de crestere intre 24 si 37%, fata de o crestere medie nationala de 18 procente, arata datele Institutului National de statistica prelucrate de Ziarul Financiar De partea celalta, cu cresteri de doar 4-6%, de trei ori mai mici decat media nationala, sunt judetele Gorj, Braila, Caras-Severin, Constanta si Valcea.

Daca vreti sa aflati cine este reditorul romaniei va spune Gazeta Sporturilor. Din 2003, de cand este patronul Stelei, Gigi Becali a cumparat 102 jucatori din 23 de judete , in valoare de 61 milioane euro.

Revista presei romanesti, 8 august 2017
571

Facebook comments