Cum opera Corcodel, cămătarul-colonel (Adevărul)

Jandarmeria Română e zguduită de un scandal uriaş, după ce şeful Bazei de Administrare şi Deservire, colonelul Marian Corcodel, a fost arestat pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi cămătărie, fapte comise în perioada 2011-2017. În acest caz sunt puşi sub acuzare mai mulţi angajaţi din Jandarmeriei

Potrivit procurorilor DIICOT, Corcodel acorda colegilor împrumuturi uriaşe, sume de la câteva mii, la zeci de mii de euro, cu dobânzi cuprinse între 10 şi 20% din valoare.

Cei care împrumutau bani de la Corcodel erau, în general, subordonaţi ai acestuia sau persoane din cercul relaţional. În cazul în care debitorii ajungeau în imposibilitatea de a achita camăta, aceştia erau ulterior executaţi silit.

Cei care se ocupau de încasarea ratelor erau subordonaţi ai lui Corcodel, oamenii de încredere ai comandantului, care ulterior predau banii colonelului. Anchetatorii spun că la nivelul Bazei era răspândită expresia „are cardul la Corcodel”, la propriu, pentru a ilustra o persoană îndatorată financiar, sau „Banca Română de Comerţ Corcodel“.

Cearta in PSD intre Olguta Vasilescu, Mihai Tudose si Liviu Dragnea. De la ce a pornit scandalul (Adevărul)

 

Liviu Dragnea si Mihai Tudose s-au contrat dur cu Lia Olguta Vasilescu din cauza pensiilor speciale si a plafonarii indemnizatiilor pentru cresterea copilului, au declarat surse din PSD pentru Adevarul. Liviu Dragnea si Mihai Tudose au, la randul lor, o relatie tensionata, generata de insistentele Gabrielei Firea de a primi ELCEN. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, are o relatia tensionata cu premierul Mihai Tudose, au declarat surse din conducerea PSD pentru Adevarul. Premierul i-a reprosat ca Ministerul Muncii nu a gestionat cum trebuie cele doua mari subiecte din ultima perioada: indemnizatiile pentru mame si pensiile speciale. Cei doi au discutat in contradictoriu chiar la sedinta de saptamana trecuta a coalitiei de guvernare, de fata cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Liderul PSD a sustinut, pe de o parte, propuse de Lia Olguta Vasilescu, prin care Guvernul ar mai economisi niste bani la buget, insa, pe de alta parte, i-a cerut ministrului Muncii "sa nu mai anunte azi o masura, un coeficient de calculare a pensiilor, iar maine sa spuna exact pe dos", potrivit Adevărul.

Euro-țeapa lui Dragnea: Organizație neguvernamentală inutilă, finanțată gras de teleormăneni. (România Liberă)

Euro Teleorman. Este o organizație nonguvernamentala inventata de Liviu Dragnea in 2003, care trebuia sa aduca fonduri europene in judet. Asociatia, insa, mai mult cheltuie bani publici decat produce. Liviu Dragnea a fost presedintele Euro Teleorman pana in anul 2013, atunci cand a predat toate functiile pe care le detinea in judet lui Adrian Ionut Gadea, actualul secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii, pe atunci presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, anchetat de DNA in afacerea "Belina", informeaza Romania Libera.

Vaccinarea trebuie tratată ca o problemă de siguranță națională” (Evenimentul Zilei)

Evenimentul Zilei  o citează pe Valeria Herdea, medic pediatru și președinte al Asociaţiei Române Pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF. Aceasta propune autorităților un proiect științific prin care ar putea fi redus riscul extinderii epidemiei de rujeolă. „Este nevoie de o campanie de conștientizare a riscului la care sunt expuși copiii nevaccinați. Ar trebui să ruleze clipuri în metrou, în autobuze, în mall-uri, la cinema etc. Este nevoie și de un Centru de Informare și Consiliere Vacccinală. Ar putea funcționa în incinta Direcțiilor de Sănătate Publică, iar joburile ar putea fi acoperite de studenți la Medicină, de asistenți medicali, de rezidenți”, consideră Dr Valeria Herdea.  Potrivit acesteia, vaccinarea trebuie tratată ca o pro blemă de siguranță națională. În acest context, orice manifestare contrară apărării/protecției sănătății copiilor poate fi declarată non conformă și redusă ca spațiu de expunere în media (spațiul oferit de media „antivacciniștilor” să aibă un timp de expunere egal din partea canalelor TV și pentru profesioniști în domeniul sănătății, care pot aduce argumentul experienței - medici din spitalele de boli infecțioase, pediatrii, medici de familie, etc).

691

Facebook comments