L.C.Kovesi: Nu cedăm! Noi ne luptăm cu mafia și nu o să ne lăsăm (Ziare.com)

kovesi.jpg

Procurorul șef DNA Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu portalului ziare.com
Image source: 
www.pna.ro

Când a spus adevărul șefa DNA? (Evenimentul Zilei) - Pe ce a tocat Parlamentul banii în primele șase luni (Adevărul) - Cel mai scump coș de cumpărături e în cel mai sărac județ (Jurnalul Național) - Cât de polarizată este economia României: Două treimi din businessul românesc stau în mâinile a 1% din companii (Ziarul Financiar)

L.C.Kovesi: Nu cedăm! Noi ne luptăm cu mafia și nu o să ne lăsăm (Ziare.com)

 
"E un asalt asupra DNA, pentru ca eficienta DNA ii dispera pe unii, care vor ca noi sa nu ne mai facem treaba. De aceea suntem atacati, de aceea mafia ne ataca, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hartuiri.
Daca nu investigam pe nimeni, daca nu ne atingeam de nimeni, toata lumea ne lauda si ar fi fost foarte bine. Nu o sa cedam. Eu nu o sa cedez. O sa ne continuam treaba, cat vor vom fi lasati, pentru ca noi ne luptam cu mafia", afirma procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi intr-un interviu acordat Ziare.com.
Cele mai importante declaratii ale procurorului sef DNA:
 • Intre 1 ianuarie 2016 - 1 iulie 2017 am avut din partea CSM, prin Inspectia judiciara, peste 120 de controale. Nu s-au gasit disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea noastra.
 • Nu am fost solicitata de ministrul Justitiei sa dau niciun fel de explicatii cu privire la cele intamplate in ultima vreme in DNA.
 • Nici eu, nici procurorii de caz nu am gresit in cazul OUG 13. In situatii similare, DNA a procedat la fel. Nu am investigat oportunitatea adoptarii unui act normativ.
 • Avem o problema a resurselor umane, nu am reusit sa acoperim in totalitate tot ceea ce faceam anterior cu sprijinul serviciilor de informatii.
 • Nu mai vorbesc cu fostul sot din ziua divortului. Nu protejez pe nimeni niciodata.
 • Nu am niciun fel de informatie, date, probe ca s-au fraudat alegerile. Daca aveam o astfel de informatie as fi fost prima care as fi deschis un dosar penal si as fi verificat.
 • Astept sa primesc raspuns de la CSM sa imi spuna daca un procuror sau un judecator este obligat sa se duca sa raspunda in fata Parlamentului.
 

Când a spus adevărul șefa DNA? (Evenimentul Zilei)

 
Pusă în fața unor acuzații fără precedent, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu Ziare.com în care încearcă să își „spele” imaginea. Ea a vorbit atât despre dosarul Tel Drum, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este vizat de către procurorii anticorupție, ca urmare a relatărilor Rise Project, cât, mai ales, despre reproșurile din sânul instituției pe care o conduce.
Unele dintre afirmații contravin fl agrant de cele spuse de alți magistrați, precum Doru Țuluș, Mihaela Moraru-Iorga și Marin Nicolae care s-au adresat Inspecției Judiciare după ce au fost revocați din funcții și catalogați drept „infractori și că trebuie pedepsiți”.
Pe de altă parte, Kovesi recunoaște că o înregistrare poate fi trucată, deși DNA a negat vehement acest lucru în dosare prin care mai mulți oameni au fost acuzați de fapte de corupție. Kovesi a făcut mai multe afi rmații care sunt contrazise de înregistrările și declarațiile făcute în mass-media. 
 

Pe ce a tocat Parlamentul banii în primele șase luni (Adevărul)

 
Autoturisme de protocol de peste un milion de euro, electrocasnice, hârtie de xerox roz şi covoare cu fire răsucite. Iată pe ce s-au mai dus, cu dare de mână, banii publici.
Cheltuielile, pe scurt:  
 • 1.043.947 euro costă limuzinele comandate de Camera Deputaţilor pentru Sesiunea Adunării Parlamentare a NATO organizată în toamnă la Bucureşti. 
 • 890.000 de euro  au constant biletele de avion pe rute internaţionale şi cazare la hoteluri în străinătate pentru deputaţi. 
 • 245.000 de euro este preţul celor şase autoturisme de protocol cumpărate de Senat. 
 • 116.000 de euro sunt dispuşi să cheltuie deputaţii pentru produse de curăţenie şi hârtie igienică
 • 102.000 de euro vor costa noile calculatoare pentru Camera Deputaţilor. 
 • 33.000 de euro va cheltui Camera Deputaţilor pe cafetiere, mixere, cuptor cu microunde cu grill, frigider, grătar electric şi maşină pentru cuburi de gheaţă. 
 • 22.000 de euro costă hârtie de Xerox „roz sau bleu“ cumpărată de Camera Deputaţilor. 
 • 3.000 de euro a alocat Senatul pentru cumpărarea de covoare cu fire răsucite.
 

Cel mai scump coș de cumpărături e în cel mai sărac județ (Jurnalul Național)

 
Un coș de cumpărături cu șapte alimente de bază cumpărat din piețele agroalimentare poate costa, în medie, de la puțin peste 30 de lei la peste 53 de lei, în funcție de reședința de județ de unde a fost achiziționat. Cel mai scump este să-ți faci cumpărăturile în Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) și cel mai ieftin la Piatra Neamț. Coșul de referință este alcătuit din cartofi, morcovi, ceapă verde, varză, lapte proaspăt, brânză de oaie, ouă.
 

Cât de polarizată este economia României: Două treimi din businessul românesc stau în mâinile a 1% din companii (Ziarul Financiar)

 
Aproape două treimi din veniturile firmelor din Ro­mânia (de 275 mld. euro în total) sunt reali­zate de 1% din companii, semn că eco­no­mia este puternic polarizată, arată o analiză a companiei de analiză şi risc Coface. „Pentru companiile mari este mai uşor să supravieţuiască schimbărilor legislative, ca de exemplu taxa pe stâlp sau impozitul forfetar. Costul ridicat al forţei de muncă şi instabi­litatea fiscală afectează în primul rând firmele mici. De altfel, IMM-urile sunt în general cele mai vulnerabile“, explică analistul economic Laurian Lungu. El explică însă şi faptul că o ieşire de pe piaţă sau o insolvenţă a unei companii mari precum OMV Petrom, Automobile Dacia sau Kaufland ar putea destabiliza întregul mediu de business în contextul în care OMV Petrom contribuie spre exemplu cu 5% la veniturile bugetului general consolidat.
Revista presei românești - 17 iulie 2017
849

Facebook comments