Cine o mai apără pe Codruța Kövesi de statul mafiot (România Liberă)

sabina_9_0.jpg

Sabina Fati scrie, în editorialul României Libere de astăzi, că instituțiile care ar trebui să o apere pe procuroarea-șefă anticorupție par să se fi coalizat împotriva ei.
Image source: 
romanialibera.ro

Mercurialul oaselor rupte (Jurnalul Național) - Uimitoarele poveşti de viaţă ale adolescenţilor cu note maxime la Bacalaureat 2017 (Adevărul) - „Copiii noştri mănâncă FRUCTE cu PESTICIDE şi CEARĂ” - Costel Stanciu, APC (Evenimentul Zilei)

Cine o mai apără pe Codruța Kövesi de statul mafiot (România Liberă)

Au încercat să-i ademenească familia, să-i compromită fratele și să o atragă pe ea în diferite curse...
A încercat să se țină tare să-și facă aliații acolo unde credea că sunt oameni care o pot ajuta să păstreze pe linia de plutire instituțiile pe care le-a condus...
A lucrat cu ce a avut la îndemână, poate că uneori a improvizat, dar a fost mereu de partea bună a lucrurilor, altfel n-ar fi avut susținerea totală a Bruxelles-ului și a Washingtonului. Direcția Națională Anticorupție a continuat să-și urmărească obiectivele, toate rapoartele Comisiei Europene i-au lăudat munca, rezultatele sunt incredibile pentru o țară în care cei aflați la putere s-au obișnuit să se îmbogățească de pe urma funcțiilor deținute. 
Frica de DNA a crescut în rândul politicienilor proporțional cu eficiența procurorilor anticorupție. Parlamentarii au vrut de mai multe ori să dărâme această instituție, s-o reducă la ceea ce era pe vremea guvernării lui Adrian Năstase, un parchet care le făcea dosare penale nașilor de tren, controlorilor de pe autobuze și altor funcționare mărunți. Bătălia nu e câștigată, fiindcă de ani de zile grupuri de presiune, impresionante se luptă să-i mânjească reputația Codruței Kovesi, să o șantajeze, s-o facă să cedeze, să o determine să treacă de partea lor sau să plece obosită de atâta hărțuială...
România se transformă treptat într-un stat mafiot, în care rețele politice dornice de îmbogățire ilegală și de putere fac tot ce pot pentru anihila prin pârghii politice și prin amenințări Direcția Națională Anticorupție. 
Cine o apără pe șefa DNA de statul mafiot? Nu există nicio instituție responsabilă cu securizarea informațiilor din interiorul DNA, cu securizarea mail-urilor și comunicațiilor procuroarei șef e anticorupție? E singură împotriva acestor rețele mafiote, care, pare-se, au preluat guvernarea și majoritatea parlamentară?

 

Mercurialul oaselor rupte (Jurnalul Național)

ASF va impune un control mai strict asupra companiilor de asigurări în ceea ce privește stabilirea tarifelor RCA. Sistemul bonus-malus aduce o diferențiere clară între șoferii indisciplinați, cu antecedente în trafic, și cei corecți. Durerile, evaluate în funcție de puncte traumatice. Un picior rupt echivalează cu un punct sau 2.500 de lei, iar un ochi pierdut echivalează cu aproximativ 10 puncte. Noile reglementări se regăsesc în Proiectul Normei pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 132/2017.

 

România copiilor de 10. Uimitoarele poveşti de viaţă ale adolescenţilor cu note maxime la Bacalaureat 2017 (Adevărul)

Zeci de liceeni din toată ţara au reuşit performanţa de a lua Bacalaureatul cu media 10. Vorbim de tineri din oraşe şi sate care au înţeles că o performanţă se obţine prin multă muncă, timp şi sacrificii. Sunt frumoşi, inteligenţi şi vor să schimbe România. Unii vor să devină judecători, alţii medici sau translatori ONU. Pe unii i-a motivat dorinţa de a le oferi părinţilor ”o viaţă mai bună”.

 

„Copiii noştri mănâncă FRUCTE cu PESTICIDE şi CEARĂ” - Costel Stanciu, APC (Evenimentul Zilei)

Mâncăm prost şi asta se vede şi în sănătatea copiilor. În România se înregistrează anual 260 de noi cazuri de diabet şi 500 de cancer la copii. Am vorbit cu Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, O.N.G. înfi ințat în 1990, despre pericolele care ne pândesc la tot pasul când vine de mâncare pe care o punem pe masă micuţilor. El ne-a explicat că multe dintre produsele prezentate ca fiind pentru copii depăşesc limitele recomandate de zahăr şi sare, dar cel mai şocant caz este al fructelor aduse de la mari distanţe: avem toate şansele ca micuţii să mănânce fructe cu ceară şi pesticide.
Costel Stanciu (50 de ani), conferenţiar universitar la ASE, conduce Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului de aproape 20 de ani, iar în acest timp a făcut sute de studii pe produsele alimentare din magazinele din România. Unul dintre cele mai sensibile capitole este cel al mâncării pentru copii. „Hrana copiilor ar trebui să fie prioritatea numărul 1 a Ministerului Sănătăţii, pentru că este vorba de viitorul acestei naţiuni. Ei în schimb sunt preocupaţi de medicamente, pentru că de acolo ies banii”, ne-a spus Stanciu.

 
Revista presei românești - 6 iulie 2017