România devine o ţară de contabili (Adevărul)

viorel_stefan.jpg

Ministrul de Finanțe Viorel Ștefan
Image source: 
gov.ro

Sirenele nu merg, iar adăposturile lipsesc (Jurnalul Național) - Harta salariilor din România: Topul judeţelor cu cele mai mici şi cele mai mari salarii (Ziarul Financiar) - "Turnee ilegale de POKER pe bani în cantonamentul FCSB! Gigi habar n-are!" (Gazeta Sporturilor)

Începutul birocraţiei pentru toţi: România devine o ţară de contabili (Adevărul)

În timp ce oamenii de afaceri se plâng că birocraţia din România este sufocantă, va veni în curând şi rândul românilor obişnuiţi să treacă prin această experienţă, odată cu introducerea impozitării pe gospodărie şi obligaţia salariaţilor de a-şi calcula şi declara singuri veniturile şi de a plăti impozitele aferente. Şi nu numai. Ei vor trebui să se obişnuiască să economisească bani tot anul, pentru ca, anul următor, să fie nevoiţi să îi dea înapoi către stat ca biruri. Asta pentru că Guvernul pregăteşte un proiect de modificare a Codului Fiscal, pe care îl vrea implementat de la 1 ianuarie 2018, ce va elimina reţinerea la sursă a impozitului pe venit, potrivit unui draft aflat în discuţie şi obţinut de Profit.ro din surse guvernamentale. În schimb, venitul va fi calculat global, pe gospodărie, iar impozitul va fi plătit în acelaşi fel. Răspunsul Ministerului de Finanţe, la publicarea acestui draft, este că administrarea globală a impozitului pe venit pe gospodării este un concept în evaluare în prezent, urmând ca proiectul final de Cod Economic, ce include Codul Fiscal, să includă rezultatul tuturor analizelor şi să fie lansat în dezbatere publică.

 

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă s-a împotmolit la Bucureşti (Adevărul)

Ministerul Justiţiei nu a finalizat încă centralizarea documentelor pe care trebuie să le trimită la Belgrad odată cu cererea de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiţă, astfel încât fugarul să poată fi adus în ţară. Între timp, Poliţia de Frontieră a demarat o anchetă pentru a stabili cum a reuşit Ghiţă să plece din ţară, deşi era dat în consemn la frontieră.

 

Sirenele nu merg, iar adăposturile lipsesc (Jurnalul Național)

Exercițiul național de avertizare în caz de dezastre, care ieri s-a derulat în București, și în alte 13 județe, a relevat o situație îngrijorătoare. În prezent, doar o foarte mică parte din cele 400 de sirene ale Capitalei a funcționat, astfel că cei mai mulți bucureșteni nu au auzit nicio alarmă. Mai mult, în Capitală există adăposturi doar pentru un milion de persoane, deși numărul locuitorilor este de trei ori mai mare. 
Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor suna astăzi în 11 judeţe, între care Sibiu și Cluj. Exerciţiul PROCIV 2017 se va încheia mâine.

 

Harta salariilor din România: Topul judeţelor cu cele mai mici şi cele mai mari salarii (Ziarul Financiar)

Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică. Acestea sunt, de altfel, sin­gurele judeţe în care salariul mediu a de­păşit valoarea de 2.000 de lei net pe lună.
La polul opus se află judeţele Har­ghi­ta, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vran­cea, unde salariile medii ale anga­jaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară.

 

Dezvăluiri halucinante: "Turnee ilegale de POKER pe bani în cantonamentul FCSB! Gigi habar n-are!" (Gazeta Sporturilor)

Venirea lui Denis Alibec la FCSB a schimbat inclusiv Regulamentul de ordine interioară al vicecampioanei. Reghecampf și Mihai Stoica îi fac toate poftele atacantului de 26 de ani și au închis ochii la una dintre doleanţele fostului campion al României cu Astra. Stafful le permite fotbaliștilor să joace uneori, chiar in cantonament, poker pe bani! “Distracția” roș-albaștrilor e drastic sancționată de Codul Penal: “Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă organizarea sau îngăduirea jocurilor de noroc, într-o casă particulară, în scopul de a realiza foloase materiale”. 

Revista presei românești - 20 aprilie 2017
1089

Facebook comments