Pe surse: dl. Iohannis gândeşte (Gândul)

clarice.jpg

Clarice Dinu
Image source: 
Facebook/Clarice Dinu

Raport al Curții de Conturi: Milioanele de euro pierdute de Grindeanu ca ministru al Comunicațiilor (România Liberă) - Guvernul pasează problema salariului minim următorului Executiv (Evenimentul Zilei) - România petrece în stradă. Revelion 2017 în marile pieţe din toată ţara: artificii, jocuri de lumini şi concerte (Adevărul) - Moda vintage (Gazeta Sporturilor)

Pe surse: dl. Iohannis gândeşte (Gândul)

"Pe surse, aflăm de la Cotroceni că preşedintele Klaus Iohannis se mai gândeşte dacă îl desemnează sau nu pe dl.Grindeanu premier. Tot pe surse, suntem informaţi că nu se ştie cât va dura procesarea informaţiei, o zi, două sau până la anul.
Tot pe surse, dl. Iohannis transmite că dl. Grindeanu e o variantă mai bună decât dna. Shhaideh pe care a respins-o din „raţiuni geostrategice”, cu efecte în relaţia cu Siria şi SUA. 
Jenant! Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată, din `90 încoace, ca un preşedinte să amâne aproape o lună desemnarea unui premier după alegeri.
Este mai mult decât evident că preşedintele Iohannis face un joc.
Dl. Iohannis încearcă să se poziţioneze ca lider al opoziţiei în perspectiva următorilor ani şi perioade electorale. A mai făcut-o de la Cotroceni şi Traian Băsescu. Însă dl. Iohannis nici nu seamănă cu dl. Băsescu, nici nu are în spate un partid cum avea acesta şi nici nu dă vreun semn că ar putea să-l inventeze. Iar dacă aşteaptă să o facă alţii, în alte birouri din sistem, cu trei-patru litere lipite pe uşă, meciul va fi pierdut mai devreme sau mai târziu. Şi asta ar fi trebuit să o fi învăţat tot de la Traian Băsescu", scrie Clarice Dinu în editorial. Integral pe gandul.info. 

 

Raport al Curții de Conturi: Milioanele de euro pierdute de Grindeanu ca ministru al Comunicațiilor (România Liberă)

Dacă Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru a deveni premier, va fi acceptat de președintele Klaus Iohannis, va gestionat bugetul întregii Românii. Însă, există semne de întrebare legate de modul în care Sorin Grindeanu a gestionat bugetul Ministerului Comunicațiilor, pe care l-a condus între decembrie 2014 și noiembrie 2015. Astfel, raportul Curții de Conturi pe anul 2015 menționează mai multe abateri în cadrul Ministerul Comunicațiilor, care au produs prejudicii în valoare de 16.500.000 de lei, adică peste 3.500.000 de euro. De menționat că întreg bugetul Ministerului Comunicațiilor a fost, în 2015, de aproape 500 de milioane de lei. Este adevărat că unele din proiectele incluse în raportul Curții de Conturi au fost demarate înaintea venirii lui Sorin Grindeanu în fruntea ministerului, dar acestuia îi revine responsabilitatea continuării acestora.

 

Guvernul pasează problema salariului minim următorului Executiv (Evenimentul Zilei)

Chiar dacă PSD a promis o majorare substanțială a salariului minim brut pe ţară, de la 1 ianuarie, cum încă nu a fost desemnat un nou Cabinet la Palatul Victoria, măsura mai are de aşteptat. 
Salariul minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017 rămâne, deocamdată, la nivelul de 1.250 lei. Proiectul de buget general consolidat al PSD pentru 2017 prevede că salariul minim va creşte la 1.450 lei.

 

România petrece în stradă. Revelion 2017 în marile pieţe din toată ţara: artificii, jocuri de lumini şi concerte (Adevărul)

Românii care aleg să sărbătorească trecerea în 2017 în aer liber au parte de obişnuitele artificii şi de concerte ale unor artişti faimoşi şi mai puţini celebri. Dacă din unele oraşe lipsesc fie şampania, fie concertele, în schimb peste tot sunt artificii.
La București, petrecerea din Piaţa George Enescu va începe sâmbătă, la ora 17.00, iar pe scenă vor urca Delia, Loredana, Holograf, BUG Mafia, Vunk, Pepe, Andreea Bălan, Corina, Proconsul, Voltaj, What’s Up, Adda, Mihail şi "Camioane în mulţime". Imagini live de la spectacol vor putea fi urmărite şi pe ecranele led de peste 300 de metri pătraţi care vor fi amplasate pe scenă şi în piaţă, astfel că show-ul va fi vizibil şi de pe Calea Victoriei sau din Piaţa Revoluţiei. Clădirile istorice din zonă, Biblioteca Centrală Universitară şi Palatul Regal, vor face parte din scenografia show-ului şi vor fi acoperite de 400 de lumini. Momentul trecerii dintre ani va fi marcat de un foc de artificii, pe durata a 11 minute, creat cu ajutorul a aproximativ patru tone de materiale pirotehnice.
La Cluj, vedeta serii va fi Semnal M. Concertul lor de la ora 23.00 este unul aniversar şi marchează împlinirea a 40 de ani de când s-a format trupa. La miezul nopţii, în Piaţa Unirii, se vor desface peste 700 de sticle de şampanie, iar clujenii vor savura şampania uitându-se la focurile de artificii.
La Iași concertează în noaptea dintre ani celebra formație Alphaville .
În Piaţa Victoriei din Timişoara, capul de afiş al petreceii de revelion va fi Ştefan Bănică Junior, care va urca pe scenă la ora 23.00.

 

Moda vintage (Gazeta Sporturilor)

Bătăliile finalului de an se dau pe jucătorii în vârstă, dar cu glezna fină. Cernat e dorit de Dinamo și Astra, Sânmărtean de Viitorul, Astra și CFR, Texeira rămâne marele vis al lui Becali, în vreme ce de Zicu trag Chiajna și Viitorul.

 
Revista presei românești - 30 decembrie 2016