Nimic nu ucide presa mai abitir decât presa însăşi. Cazul Băsescu-Antena 3 (Adevărul)

captura.jpg

Captura[ foto Antena 3

În actele Securității se folosea obligatoriu numele conspirativ! (Evenimentul Zilei) - Economii la Sănătate cu pană de calculator (Jurnalul Naţional) - Încă un mizilic de la Guvern pentru Biserică. O nouă categorie de personal intră pe lista scutirilor de taxe (Gândul) - Onorabil (Gazeta Sporturilor)

Nimic nu ucide presa mai abitir decât presa însăşi. Cazul Băsescu-Antena 3 (Adevărul)

Războiul dintre Traian Băsescu şi Antena 3 a ajuns în faza în care începi să te gândeşti dacă nu cumva între beligeranţi există o înţelegere, şi anume să se atace între ei, indiferent de mijloace şi de reguli, cu scopul de a se ţine reciproc în viaţă. Din chestia asta cel mai prost iese, cât încă o mai putem numi aşa, presa, scrie redactorul şef adjunct Liviu Avram.

Antena 3 a prezentat un document despre care pretinde că reprezintă dovada că Traian Băsescu a primit, în 1984, 1.500 de dolari de la Securitate ca să facă propagandă politicii PCR. Documentul ar fi o corespondenţă între generalii Aristotel Stamatoiu, şeful unei unităţi de Securitate, şi Iulian Vlad, şeful Securităţii.

A fost o chestiune de ore ca documentul să se dovedească una dintre cele mai prost executate plastografii publicate vreodată în presă. Integral în Adevărul.

 

EVZ DEMONTEAZĂ DOCUMENTUL PRIN CARE ANTENA 3 L-A ATACAT DIN NOU PE TRAIAN BĂSESCU. Este un fals grosolan. În actele Securității se folosea obligatoriu numele conspirativ!

Documentul este falsificat atât de rudimentar, încât putea fi observat ușor chiar și de către angajații de la postul lui Dan Voiculescu.

Prima suspiciune: în anul 1984, Iulian Vlad nu era șeful Securității Statului, ci doar secretar de stat în Ministerul de Interne, cu atribuţii pe linia de contra-spionaj şi combaterea terorismului.

A doua suspiciune: Un al doilea element care ne arată că asistăm la un fals grosolan este structura documentului. Raportul este dactilografiat, având toate elementele scrise la maşină. De la indicativele unităţilor, la numele ofiţerilor, până la cel al lui Traian Băsescu, toate aceste elemente, repet, sunt dactilografiate.

Modul de redactare a unui asemenea raport înainte de 1989 era total diferit. Rapoartele erau dictate și bătute la mașină, numai că acolo unde apăreau numele operațiunilor, locațiilor, numele informatorilor, rezidenților sau ale ofițerilor deplin conspirați, se lăsa loc liber urmând ca acestea să fie completate de mână de către cel care întocmea raportul.

 

Economii la Sănătate cu pană de calculator (Jurnalul Naţional)

Economiile cu cardul de sănătate, atât de invocate de oficialii din sistemul sanitar, nu au fost realizate prin stoparea fraudei, ci prin neacordarea şi, respectiv, nedecontarea serviciilor medicale, în timpul frecventelor blocări ale sistemului informatic. Dezvoltatorii software spun că nu se pot folosi cardurile off-line şi acuză CNAS de minicuni şi dezinformare.

Despre pacienţi care nu şi-au primit tratamentele fără carduri, medici cărora nu li s-au decontat consultaţiile şi mistere IT în ediţia tipărită a Jurnalului Naţional de astăzi.

 

Încă un mizilic de la Guvern pentru Biserică. O nouă categorie de personal intră pe lista scutirilor de taxe (Gândul)

În timp ce persoanele fără venituri, cu câteva excepţii, vor fi obligate de anul viitor să plătească CASS, mai exact circa 800 de lei pe an, personalul monahal fără venituri se va bucura în continuare de un tratament preferenţial din partea autorităţilor. Noul Cod Fiscal prevede că statul, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va achita pentru cele 850 de persoane fără venituri contribuţia la sănătate, pentru a beneficia de servicii de sănătate în sistemul public.

 

Onorabil (Gazeta Sporturilor)

România a pierdut cu Franţa dar se poate uita în oglindă. "Stejarii" au fost învinși, 11-38, deși s-au ținut foarte bine pînă la pauză, cînd tabela arăta doar 17-6. Nici în prima jumătate a celei de-a doua reprize lucrurile nu au mers tocmai rău. România a cedat pe final. Atât putem în acest moment în faţa unei puteri a rugbyu-lui. Cupa Mondială abia începe pentru noi.  România așteaptă meciul cu Irlanda, una dintre favoritele grupei, duminică, 27 septembrie.