Băsescu, dependența de Elena Udrea: romantism sau pragmatism? (Romania Libera)

Alte titluri: ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Și, totuși, Emil Boc nu-i amorezat în secret de Elena Udrea! (EVZ) - Băsescu şi Udrea, vodevil “a la Argentina” (Jurnalul National) - Cum încaieră morţii Patriarhia cu Guvernul. Ce prevede Legea cimitirelor (Adevarul) - „Ice Bucket Challenge”, varianta românească: Te provoc să-ţi torni cenuşă-n cap! (Gandul)

Băsescu, dependența de Elena Udrea: romantism sau pragmatism? (Romania Libera)

Dacă acum 10 ani Traian Băsescu era omul care aduna în jurul lui elita intelectuală a țării, mizând pe spiritul liberal al oamenilor cultivați, astăzi președintele se întoarce spre periferia oportunistă de unde a cules-o pe Elena Udrea tot în urmă cu 10 ani. Cum a reușit Elena Udrea să-l mute pe Traian Băsescu de pe o orbită pe alta? Ce ascendent are asupra lui? Cum de l-a făcut să-și abandoneze instinctul politic, fără să-și dea seama că devine ridicol?

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Și, totuși, Emil Boc nu-i amorezat în secret de Elena Udrea! (EVZ)

Dacă știrea privind candidatura Elenei Udrea n-a surprins pe nimeni, că ea și nu Cristian Diaconescu e mandatata presupunîndu-se încă de prin 2005, dacă nu chiar mai demult, cea despre anunțul făcut de Emil Boc a produs stupefacție. Nici în cazul unor situații complicate ale lui Traian Băsescu, fostul președinte al PDL nu s-a grăbit atît de tare să reacționeze ca în cazul infinit controversatei candidaturi a starletei noastre cea de toate politicile. În cazuri care bubuie de la sine, fără a fi nevoie să dai în ele ca într-o tobă, politicieni precum Emil Boc, altfel spus politicieni hîrșiți, nu se grăbesc să se pronunțe, știind învățătura cu prostul din baie.

Băsescu şi Udrea, vodevil “a la Argentina” (Jurnalul National)

Palatul Cotroceni, loc încărcat de istorie, este terfelit de Băsescu Traian şi Udrea Elena, care transformă instituţia prezidenţială într-o scenă de vodevil. Cei doi vor să pară ghidaţi de scenariul dramoletei de succes “Evita Peron”. Dictatorul argentinian care s-a căsătorit cu dansatoarea Evita îşi promovează iubita ca vicepreşedinte şi apoi în fruntea statului. Se întâmpla în anii ’50. La noi, Udrea vrea să ajungă preşedintă după mandatul de dictator al lui Băsescu. Azi s-a jucat marea scenă a  blagoslovirii Elenei pentru candidatură. Formalitatea a fost puţin “şifonată” de candidatul Cristian Diaconescu, desemnat anterior de Băsescu Traian, pentru care şi semnase în lista de susţinere. Un fleac pentru Elena să-l trimită pe Diaconescu pe “strada independenţilor”. Acum, urmează marele bâlci.

Cum încaieră morţii Patriarhia cu Guvernul. Ce prevede Legea cimitirelor (Adevarul)

Oficialii BOR au cerut Guvernului să amâne intrarea în vigoare a primei legi a cimitirelor pe care o are România. Promulgat în iulie, actul legiferează mai multe puncte sensibile pentru Biserică: cimitirele private pot fi deschise mai uşor, cele creştine nu beneficiază de aceleaşi drepturi ca ale altor culte, iar libertatea la incinerare sau înmormântare fără preot este garantată.

„Ice Bucket Challenge”, varianta românească: Te provoc să-ţi torni cenuşă-n cap! (Gandul)

gândul propune adaptarea campaniei în România, unde clasa politică, în special, şi scena publică, în general, sunt cuprinse de o adevărată febră electorală. „Te provoc să-ţi torni cenuşă-n cap!” este o invitaţie adresată cititorilor noştri: cereţi un exerciţiu de decenţă din partea personajelor care ocupă spaţiul public din România, provocându-i să-şi toarne, în mod simbolic, cenuşă în cap. Cine sunt politicienii şi persoanele publice din ţara noastră care ar trebui să răspundă acestei provocări?