Nervii lui Victor Ponta (Gândul)

Ultimul bastion al statului de drept (România Liberă) - Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu (Adevărul) - „Vedete” încătușate la TV. Cum se defilează cu mâinile legate în alte țări (EVZ)

Ultimul bastion al statului de drept (România Liberă)

Conflictul dintre puterea legislativă și cea judecătorească, generat de votul în cazul Dan Șova, va fi tranșat de Curtea Constituțională, la sesizarea președintelui Klaus Iohannis. Intervenția CCR a fost cerută și de DNA. În plus, Călin Popescu Tăriceanu s-ar putea alege cu o plângere penală. Liberalii analizează dacă există temei pentru a-l acuza pe preşedintele Senatului de abuzz în serviciu.

Nervii lui Victor Ponta (Gândul)

Pentru prima dată în ultimii ani, premierul Victor Ponta a avut o ieşire nervoasă, scrie Alex Livadaru în Gândul.
“Joi, 26 martie 2015, agenda nu a fost aşa cum încerca el să o impună - că a adoptat nu ştiu ce cod, că are nu ştiu ce creştere economică pe care nu o simte nimeni, că propune nu ştiu ce pact naţional de autostrazi care evident că nu va fi nici propus, nici adoptat, cu atât mai puţin respectat de cineva. Sau că s-a întâlnit cu nu ştiu cine, că el se ocupă cu guvernatul, cu mierea şi laptele care ne curg în farfurii după ce tăiem TVA-ul, nu cu bârfa şi poalele ridicate în cap”.
Joi, 26 martie 2015, toată presa a vrut să afle ce părere are Victor Ponta despre votul în cazul prietenului său, Dan Şova? Şi s-a enervat… “Ce îi provoaca fiori pe şira spinării lui Victor Ponta este că votul nesimţit de miercuri a reuşit să îi facă pe români să se organizeze ca să iasă în stradă”, opiniează jurnalistul.
“Pentru prima dată după alegerile din 16 noiembrie 2014, tupeul acestor domni care se cred mai egali decât românii, îi face pe alegători să-şi ia pancartele şi să le arate politicienilor că nu au glumit anul trecut. Se umple internetul de evenimente organizate în cel puţin 10 oraşe din România pentru vineri seară. Protestele se întind şi în Europa. Oameni care nu înghit încercările de intoxicare transmise de apropiaţii lui Victor Ponta, cum că votul pentru prea-imunul Şova nu-i împiedică pe procurori şi judecători să-şi facă treaba”.

Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă. Procurorii DNA au găsit alte 90 de tablouri ale fostului ministru (Adevărul)

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu. Asta au decis magistraţii Curţii Supreme care au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit două milioane de euro mită. Din referatul care a ajuns deja pe masa anchetatorilor reiese că acesta le-ar fi cerut apropiaţilor săi să distrugă probe din dosar.
Procurorii DNA au găsit alte 90 de tablouri în urma unor percheziţii efectuate joi în Bucureşti şi judeţul Olt.. Acestea i-ar aparţine fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov.  

„Vedete” încătușate la TV. Cum se defilează cu mâinile legate în alte țări (EVZ)

În urma valului de rețineri pentru corupție, tot mai multe voci se arată deranjate de difuzarea de imagini cu suspecți încătușați. „Evenimentul zilei” a vorbit cu polițiști români aflați în misiuni în țări europene și cu jurnaliști străini pentru a compara. Concluzia este că autoritățile nu interzic filmarea suspecților încătușați, iar decizia de a publica imaginile ține de deontologia profesională sau de „CNA”-urile locale.
În Marea Britanie, persoanelor reţinute li se pun cătuşe, dar nu e obligatoriu, ci se ţine cont de circumstanţele legate de persoane şi situaţia de fapt.
Franța. Se practică încătuşarea, indiferent dacă persoana este arestată preventiv sau doar reţinută, ori dacă este transportată de la o secţie la alta. Însă, imaginile nu sunt difuzate pe posturile TV şi nici nu se publică fotografii în ziare.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu