Paltonul preşedintelui Iohannis (Adevărul)

Denunțătorul Elenei Udrea și-a construit un imperiu cu un salariu de 1.000 de euro (Evenimentul zilei) - Campionul retrocedărilor, 103 milioane euro (Jurnalul naţional) - Incognito. Cum (nu) pot salva Biserica şi primăria un om al străzii (România liberă)

Parlamentul a decis: nici Borbely nu poate fi anchetat (România liberă)

La trei ani după primul scut făcut în jurul liderului UDMR, Camera Deputaţilor recidivează, împiedicându-i pe procurori să verifice activitatea desfăşurată de acesta la ministerul Mediului. Votul de ieri este a doua lovitură pe care Parlamentul o dă luptei anti-corupţie după decizia luată pe 12 februarie în favoarea ex-ministrului PNL Varujan Vosganian. Suspectat de trafic de influenţă, Borbely a invocat în faţa colegilor pretinse abuzuri ale procurorilor DNA. Cărţile erau oricum ca şi făcute, în condiţiile în care, încă de la prânz, circulau informaţii că UDMR s-ar fi înţeles cu PSD ca, la adăpostului votului secret, să fie respinsă solicitarea procurorilor.

Paltonul preşedintelui Iohannis. Cei care i se închină în faţă şi îl maimuţăresc pe la spate (Adevărul)

"De când e preşedinte, Klaus Iohannis s-a enervat doar de două ori: o dată pe aeroportul din Paris, când gărzile de corp nu i-au luat la timp paltonul, şi a doua oară pe aeroportul Otopeni, când i l-au luat prea devreme. Faţă de ce se întâmplă prin politica în care ne-a promis o altă rânduială, mie mi se pare că e cam puţin: se enervează rar şi din motive derizorii. Invers poate că ar fi mai bine", scrie redactorul şef adjunct Liviu Avram.
"Carevasăzică, Laszlo Borbely rămâne şi cu imunitatea intactă, şi cu casa renovată. Liberalii au minţit din nou, când au promis că vor vota cu bilele la vedere ca să nu se mai repete „incidentul regretabil” de la votul pentru salvarea cuviosului Varujan Vosganian.
Dinspre pesedişti, măcar, nu aveam niciun fel de aşteptări. E o banalitate să constatăm că şi unii, şi alţii l-au făcut scăpat pe Borbely pentru că au nevoie de voturile UDMR în viitoare înţelegeri politice – drept pentru care nici nu mai insistăm asupra acestui aspect. Dacă privim însă incidentul de ieri din perspectivă istorică, putem constata o tendinţă: politicienii au început să-şi revină din şocul creat de votul românilor din 16 noiembrie şi, încet-încet, revin la năravurile proaste care i-au făcut atât de detestaţi... Iar principalul beneficiar al votului copleșitor din 16 noiembrie pare că rămâne tot mai singur, tot mai izolat, tot mai lipsit de mijloacele de a-şi impune voinţa, fără a sesiza că ăştia (şi ai lui, şi ceilalţi) i se închină în faţă şi-l maimuţăresc pe la spate. El are o problemă cu paltonul". Integral în Adevărul

Spitale care te ucid (Adevărul)

Cazuri revoltătoare au zguduit, în ultimele zile, spitalele din ţară: o bătrână a fost găsită moartă pe câmp, în Braşov, după ce a fost externată ilegal, un octogenar trimis acasă de medicii Spitalului din Bârlad a murit pe drum, iar un profesor din Iaşi şi-a găsit sfârşitul după şase ore de agonie într-o unitate medicală.

Ministrul Sănătăţii, la GÂNDUL LIVE, despre legea care îi taxează pe pacienţi ca la privat în spitalele de stat: „Nu inventăm noi apa caldă. Au făcut-o şi francezii, şi nemţii” (Gândul)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine legea care le dă dreptul medicilor să dea consultaţii în regim privat în spitalele de stat. Mai exact, este vorba despre actul de normativ iniţiat de 93 de senatori şi deputaţi, în majoritate de la PSD, printre care şi Bănicioiu, potrivit căruia pacienţii pot beneficia de serviciile unui anumit doctor, ales de ei, scoţând bani mai mulţi din buzunar, fie în cazul în care consultaţiile sau actul medical are loc după încheierea programului de lucru, fie în timpul acestuia. „Nu inventăm noi apa caldă. Au făcut-o şi francezii, şi nemţii. Acolo există practică privată în spitalul public după orele de program şi după gardă”, a spus ministrul Sănătăţii, la GÂNDUL LIVE.

Pe urmele genții cu 900.000 de euro! Denunțătorul Elenei Udrea și-a construit un imperiu cu un salariu de 1.000 de euro (Evenimentul zilei)

Gheorghe Nastasia, fost secretar general la Ministerul Dezvoltării, cel care a cerut șpaga de 900.000 de euro în numele Elenei Udrea, și-a construit afaceri de succes în timp ce lucra la stat.

Campionul retrocedărilor, 103 milioane euro (Jurnalul naţional)

Horia Simu Şchiopu, cunoscut ca “bancherul cuprului”,  a primit de la ANRP o despăgubire record la începutul anului 2008 - 466.770.763 lei, adică în jur de 103 milioane de euro. Banii au fost primiţi la doar trei luni de la depunerea documentaţiei pentru un teren de 9,75 hectare, aflat în Sectorul 6 al Capitalei.

Incognito. Cum (nu) pot salva Biserica şi primăria un om al străzii (România liberă)

Doi reporteri RL au vrut să vadă în ce măsură sunt pregătiți administraţia locală din Bucureşti, dar şi ­reprezentanţii Bisericii să-i ajute pe oamenii străzii care caută un acoperiş deasupra capului pe timpul iernii. Experimentul jurnalistic a arătat că Biserica Ortodoxă şi cea Catolică nu au nici un program în acest sens, în timp ce Primăria are prea puţine locuri faţă de nevoile oraşului.