Hellvig, săgeata lui Iohannis în fruntea SRI (Gândul)

Minerii au ieşit în stradă la Târgu Jiu: „Plagiatorul sfidează poporul” (Gândul) - Milionarul care dădea mită directorilor din CFR ne salută de pe plajele din Brazilia (EVZ) - Legea amnistiei fiscale a mamelor, ignorată de funcționari (România Liberă) - Românii fac burtă cu dulciuri şi pizza (Jurnalul Naţional)

Hellvig, săgeata lui Iohannis în fruntea SRI (Gândul)

Klaus Iohannis l-a propus, sec şi fără floricele interpretative, director al SRI, pe Eduard Hellvig. Unu, pentru a da o replică fermă votului PSD, sprijinit de UDMR, în alegerea înlocuitorului lui Toni Greblă la CCR; doi, pentru a încerca să aibă priză directă la vârful celui mai important serviciu de informaţii, după ce conducerea acestuia a generat nelinişte în rândurile partenerilor strategici, odată cu declaraţiile Elenei Udrea, scrie Marian Sultănoiu. Jurnalistul crede că Victor Ponta şi ai săi nu se vor opune numirii lui Hellvig.
Nu se îndoieşte nimeni că partenerul american i-a cerut şefului CSAT calm şi ordine în servicii, ca să ştie pe ce contează, într-o zonă geopolitică explozivă. Coldea e posibil să părăsească şefia militară a serviciului, pentru a estompa explozia de culoare declanşată de declaraţiile Elenei Udrea; lipsa de credibilitatea la vârf nu poate crea stabilitate, orice s-ar zice.
Cu o comisie parlamentară - adunătură de piţifelnici extaziaţi -, serviciul nu va fi nici controlat, nici “lepădat” de păcate, nici credibilizat.

Minerii au ieşit în stradă la Târgu Jiu: „Plagiatorul sfidează poporul” (Gândul)

3.000 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia au ieşit în stradă pentru a patra oară în ultimele săptămâni, nemulţumiţi de intenţia conducerii de a reduce salariile şi de a face concedieri. Oamenii au strigat lozinci împotriva conducerii, a Consiliului Judeţean, dar şi a Guvernului. Reprezentanţii minerilor spun că strâng semnături pentru declanşarea grevei generale.

Milionarul care dădea mită directorilor din CFR ne salută de pe plajele din Brazilia (EVZ)

Doi afaceriști discreți sunt cercetați în cea mai recentă anchetă a procurorilor anticorupție deschisă la CFR. Unul dintre aceștia a fost reținut, celălalt este în America de Sud. Procurorii investighează modul în care s-au dat subvenții pentru firme private. Ancheta procurorilor DNA în cazul societății Regiotrans, cel mai mare operator privat de transport feroviar pentru călători, dezvăluie cum statul era păcălit de zeci de milioane de euro prin acordarea unor subvenții ilegale.

Legea amnistiei fiscale a mamelor, ignorată de funcționari (România Liberă)

Pe 23 septembrie 2014, cu o săptămână înainte de campania electorală pentru prezidenţiale, legea amnistiei fiscale a mamelor intra oficial în vigoare. Ea nu îşi face însă efectul nici astăzi, la peste cinci luni de la promulgare. Scutirile de plată şi eşalonarea debitelor permise de noile reglementări întârzie, iar funcţionarii ignoră legea şi induc în eroare mamele debitoare.

Românii fac burtă cu dulciuri şi pizza (Jurnalul Naţional)

Pentru majoritatea românilor (peste 75%), după-amiaza şi seara sunt momentele când poftesc la unele alimente, în special prăjituri, fructe, cafea şi pizza. 4 din 10 respondenţi nu au putut identifica un motiv concret. În schimb, 18% dintre românii chestionaţi de XL-S Medical online, asociază poftele cu plictiseala.

 
Revista presei româneşti din 20 februarie