DNA o vrea legată pe Elena Udrea (Jurnalul Naţional)

Cum a primit Interagro o pomană din partea statului de 92.000.000 dolari (România Liberă) - Războiul micilor comercianţi cu bonul fiscal (Adevărul) - Românii au aflat de loteria bonurilor. „Unii cer și bonurile aruncate de alții” (Evenimentul Zilei) - „Procurorul Panait” se întoarce: dezvăluirile actorului care a jucat în cel mai aşteptat film al anului în România (Gândul) - Hagi, 5X10 (Gazeta Sporturilor)

DNA o vrea legată pe Elena Udrea (Jurnalul Naţional)

Procurorii au cerur ieri de trei ori arestarea fostului ministru. La câteva ore după ce a cerut aviz pentru arestarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, DNA a revenit cu un comunicat în care anunţă că Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei privind încheierea unor contracte de licenţiere IT, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea acuzată de trafic de influenţă în dosarul Microsoft şi e-România, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

Cum a primit Interagro o pomană din partea statului de 92.000.000 dolari (România Liberă)

Procurorii acuză că Interagro a beneficiat de gaze ieftine necesare func-ţio-nării combinatelor chimice, în condiţiile în care acest lucru a însemnat plata unor preţuri mai mari de către populaţie.
Atât Varuajn Vosganian, cât şi Adriean Videanu,  ambii foşti miniştri ai Economiei implicaţi în scandalul gazelor ieftine de care a beneficiat firma InterAgro, deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae, sunt mai aproape de judecată. Miercuri  preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri „pentru a se proceda conform legii”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Casa de marcat nu e acasă. Ce spun comercianţii despre posibilitatea cumpărătorilor de a pleca din magazin cu marfa gratis dacă nu le dau bon (Adevărul)

Comercianţii chestionaţi de „Adevărul“ nu cred că se va aplica prevederea care va da dreptul cumpărătorilor de a nu plăti dacă nu primesc bon fiscal. Ei spun că Guvernul vrea doar să le strice relaţia cu clienţii şi să-i întărâte pe hoţi. Controversata prevedere apare în Ordonanţa 10/2015 care reglementează loteria bonurilor fiscale.

Românii au aflat de loteria bonurilor. „Unii cer și bonurile aruncate de alții” (Evenimentul Zilei)

Anunțul Fiscului că se va organiza o loterie cu câștiguri ce pot aduce câteva mii de lei a prins la unii români care încep să ceară bon mai des magazinelor. O anchetă realizată de EVZ în zona Pipera din Capitală, în rândul micilor buticari, arată că românii au început sa ceara mai des bonul fiscal, dar nu şi de la chio curile în mod tradi ional evazioniste. Prima oprire a fost un magazin de fructe. Un client cumpără două mandarine, dar vânzatoarea nu da bon. „Știți că, dacă nu dați bon, clientul poate pleca cu marfa neplătită?”, o întrebăm. „Nu se poate, că eu întâi iau banii și apoi dau fructele”, ne spune. Normal, guvernanții cum de nu s-or fi gândit la asta. Cer clien ii mai multe bonuri în ultimul timp?, întrebam vânzatoarea „Sinceră să fiu, cine ia de 10-20 de lei, nici nu se uită la bon. Ăia care cumpără de unul - doi lei cer. Se vede că nu sunt oameni cu serviciu, se gândesc că pot câștiga ceva la loterie”, spune vânzatoarea.

„Procurorul Panait” se întoarce: dezvăluirile actorului care a jucat în cel mai aşteptat film al anului în România (Gândul)

“Sper ca filmul să împingă lucrurile mai departe şi să se redeschidă dosarul procurorului Panait, pentru că planează multe suspiciuni asupra morţii acestuia”, afirmă Emilian Oprea, actorul care interpretează rolul magistratului care s-ar fi sinucis la începutul anilor 2000, în cel mai aşteptat thriller politic al momentului, "De ce eu?". Regizat de Tudor Giurgiu, filmul are premiera mondială pe 11 februarie, la Festivalul de Film de la Berlin. Într-un interviu acordat gândul, actorul aflat la primul său rol într-un lungmetraj, vorbeşte despre controversele care planează asupra sinuciderii procurorului Cristian Panait, despre temerile sale din perioada filmărilor, despre pregătirea rolului, dar şi despre schimbările pe care acest film le-ar putea aduce în mentalul colectiv.

Hagi, 5X10 (Gazeta Sporturilor)

Hagi împlineşte azi 50 de ani, iar Gazeta face o plecăciune în faţa Regelui şi îi dedică 20 de pagini speciale!
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu